Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bzdury piszecie z tym nieopłacaniem. Naczytaliście się i nasłuchaliście chyba zbyt wielu profesorów ekonomii i marketingu o stopniowaniu nowości i szufladach pełnych hightechu, a teraz powtarzacie to jak jakaś mantrę.
    Na coś takiego to może sobie pozwolić monopolista w różnej konfiguracji (jak był canon i nikon to imho też była sytuacja monopolowa). Ale kto wie, może firmy ze sobą współpracują, może udziałowcami wszystkich są te same podmioty i dawkują pipetką te "nowości", żeby jeden z drugim się podniecał.

W zdrowej sytuacji, byłby "wyścig zbrojeń", tak jak było jeszcze kilka lat temu na rynku sprzętu komputerowego. Niech sobie będzie FF w taniej puszce - niech konkurują innymi ficzerami - vide telefony komórkowe.

Teraz jest jakaś mega stagnacja i odgrzewane kotlety. Dokładanie mpix, digiców, punktów af, fps ? Gdzie ta rewolucja i postęp techniczny ?

Co tak naprawdę się zmieniło w jakości obrazka z cropa od czasów 10d/300d ?

Sorka, trochę mnie poniosło, ale wku* mnie ten bełkot o nieopłacalności zrobienia "puszki marzeń". W końcu apetyt rośnie w miarę jedzenia i zawsze można zrobić coś lepiej. A marketing jak ktoś kiedyś mądrze powiedział to "ciągłe stwarzanie potrzeb" - ja osobiście potrzeby zamiany xxd na 7d nie widzę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Co tak naprawdę się zmieniło w jakości obrazka z cropa od czasów 10d/300d ?
    A co się miało zmienić? Jest 3x szybciej, jest 3x więcej (mpix). Pamietaj że to tylko narzędzie, a jako narzędzie ma ułatwić robienie tego do czego zostało stworzone, czy 7D nie ułatwia tego bardziej? Jakiej rewolucji oczekujesz?
    A co sie zmienia w innych dziedzinach np. samochody (kilka koni wiecej, kilka dodatkowych poduszek, a do celu i tak dojedziesz w takim samym czasie), komputery to samo, albo nawet gorzej.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Ciekawe jak najważniejszy parametr w tej matrycy, czyli S/N.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A co się miało zmienić? Jest 3x szybciej, jest 3x więcej (mpix). Pamietaj że to tylko narzędzie, a jako narzędzie ma ułatwić robienie tego do czego zostało stworzone, czy 7D nie ułatwia tego bardziej? Jakiej rewolucji oczekujesz?
    A co sie zmienia w innych dziedzinach np. samochody (kilka koni wiecej, kilka dodatkowych poduszek, a do celu i tak dojedziesz w takim samym czasie), komputery to samo, albo nawet gorzej.
    Będę uparty - oczekuję rewolucji

Chociażby w możliwościach matrycy: większej rozpiętości tonalnej, dużo mniejszych szumów (a nie biednego 1-2ev) itd. Takie zmiany może by mnie skłoniły do zmiany cropa na cropa.

Czego jeszcze ? Sam sobie wymyśl, możliwości zależą tylko od wyobraźni - chociażby fotografia 3d.

Co do samochodów to podałeś imho zły przykład, bo tam stagnacja sięga zenitu - głównie w blokowaniu nowych technologii napędowych.

W końcu wydają te grube miliardy na R&D - i co ? krew w piach ? 8)

Uprawnienia umieszczania postów