Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

No i przegrałem pewien zakład. stawiałem głowę na APS-H. A przy okazji dawno żaden wątek nie pędził tak jak ten. Ledwie go dogoniłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    No i przegrałem pewien zakład. stawiałem głowę na APS-H. A przy okazji dawno żaden wątek nie pędził tak jak ten. Ledwie go dogoniłem.
    To musial byc crop 1.6. Tylko teraz pytanie - czy jest sens istnienia cropa 1.3 (1d) po tym jak pokazali 7D?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Tylko teraz pytanie - czy jest sens istnienia cropa 1.3 (1d) po tym jak pokazali 7D?
    Jest sens. Nikt nie ma ochoty wymieniać szklarni za tysiące dolarów z tego powodu, że teraz mamy inny obrazek. Znam paru prawdziwych (w sensie nie takich co siedzą na forum i testują linijki) fotoreportów i każdy wyrażał się dokładnie tak samo. 1.3 jest w sam raz. Do sportu to sebcio80 pisze jak mantre ze to idealne jest. dlaczego wiec mieliby z tego rezygnowac? Jest pewna grupa odbiorcow (pro-sport, pro-reporterka) wiec bedzie sie robilo.

Domyślnie

Sam fakt, że jedni chcą grzebać APS-H, inni za to liczyli na pojewienie się tej matrycy w 7D pokazuje jak odmienne mogą być opinie.

A takie pytanie o uszczelki. Uszczelnienie na poziomie 1N. Tzn. że co? Najwyższa jakość? Lepiej czy gorzej niż cyfrowe jedynki?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Sam fakt, że jedni chcą grzebać APS-H, inni za to liczyli na pojewienie się tej matrycy w 7D pokazuje jak odmienne mogą być opinie.

A takie pytanie o uszczelki. Uszczelnienie na poziomie 1N. Tzn. że co? Najwyższa jakość? Lepiej czy gorzej niż cyfrowe jedynki?

jest gdzieś wcześniej w tym wątku rozrysowany rozkład tych uszczelek

1N nie rozbierałem ale w drastyczne warunki typu np. plaża, ryzyko uszkodzenia czy deszcz - na pewno to on ląduje u mnie w torbie a nie 5D
    Po prostu trzymany w ręku budzi zaufanie, że wszystko będzie ok i wszystko jest ok. Gdyby nie czas najchętniej robiłbym tylko nim ; )

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    1N nie rozbierałem ale w drastyczne warunki typu np. plaża, ryzyko uszkodzenia czy deszcz - na pewno to on ląduje u mnie w torbie a nie 5D
    Ale to wynika z uszczelnień, czy po prostu z faktu, że analog (nawet topowy) jest kilkukrotnie tańszy od cyfrówki? Ja w takie warunki najchętniej zabieram Praktikę, ale ciężko ją nazwać uszczelnianą... ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale to wynika z uszczelnień, czy po prostu z faktu, że analog (nawet topowy) jest kilkukrotnie tańszy od cyfrówki? Ja w takie warunki najchętniej zabieram Praktikę, ale ciężko ją nazwać uszczelnianą... ;-)
    Pomijając kwestię kasy to 1N jest dla mnie cenniejszy niż piątki. (Praktiki mam dwie : )
    Chodzi po prostu o zaufanie do body, że nic mu nie będzie.

Domyślnie

jest gdzieś wcześniej w tym wątku rozrysowany rozkład tych uszczelek
    no jest, ale mówi Tobie to coś? Do 5dmk2 tez był i wcale mi to nie mówiło jakoś, że uszcelnienia są słabe

Po prostu trzymany w ręku budzi zaufanie, że wszystko będzie ok i wszystko jest ok. Gdyby nie czas najchętniej robiłbym tylko nim ; )
    A ja liczyłem, że 1N to jakiś kultowy aparat jeśli chodzi o prace pod wodą albo coś ;-)

Uprawnienia umieszczania postów