Strona 26 z 285 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    2000 EUR czyli 8600 PLN...czyli albo dobra matryca i średni AF a wtedy 5D MkII albo dobry AF i średnia matryca a wtedy 7D buuhahah
    tylko że 2000 EUR jest za puszke z obiektywem, za sma zapłacimy 1650 EUR czyli 6765 co jak na start jest bardzo dobrą ceną porównując ją do ceny w stanach to jest wysoka, bo ta oscyluje w okolicach 4800, która byłaby idealna tak za pół roku w polsce
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    może przeczytaj jeszcze raz mój tekst który zacytowałem. Szczególną uwagę zwróć na słowo "poniżej"
    Ponizej 24 mm to np. 14mm tak to rozumiem (moze byc tez 16mm 20mm)

co do osob, ktore pisza ze 14 II jest dobra do cropa, rozumiem, ze sa w posiadaniu omawianego szkla... i maja doswiadczenia wlasne vs. FF

pozdrawiam
    dariog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    7d o wlos lepsze. Ale to ponizej to mnie zalamalo :/

http://ftp.robgalbraith.com/public_f...SO1600_Dog.jpg

Jesli tak bedzie wygladalo to .. ja dziekuje ze te 18 mpix. Jedyna nadzieja w mRaw...
    Ostatnio edytowane przez wain ; 01-09-2009 o 22:29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Taka wypowiedź, nawet wielu, setek, czy nawet tysięcy urzytkowników Canona nic nie zmienia, bo Canon dobrze wie co robi i nie zmieni polityki, bo ktoś marudzi na forum, bo chciał coś innego.
    Nie chodzi też o przyklaskiwanie. Jest prosty sposób głosowania:
    podoba się to kupię, nie podoba się, to nie kupię. I tylko tyle się liczy.
    Poczytaj sobie na temat: community marketing, social media marketing, buzz marketing, viral marketing itp. A potem przemyśl swoją wypowiedź, bo na razie nie wiesz o czym piszesz.

Te obrazki z kawałkami 7D, które od jakiegoś czasu pojawiały się na sieci to nie były jakieś przecieki czy przypadek. To zwykła akcja marketingowa Canona kierowana właśnie do użytkowników for internetowych. Skuteczna zresztą, co widać po ilości komentarzy na CR przy głupim kawałku plastiku.

Nawet gdyby Canon nie przejmował się wypowiedziami na forum, to takimi wypowiedziami przejmują się jego potencjalni klienci, którzy często na podstawie tego co przeczytają w sieci podejmują decyzję. Jestem pewny, że Canon stracił spory procent klientów na aparat 5D2 po tym jak przez fora internetowe przewinęła się fala krytyki, że aparat ten nie posiada - kolokwialnie mówiąc - układu AF. Dziwnym zbiegiem okoliczności kolejny model aparatu Canona już porządny AF posiada i nawet Canon się chwali, że tym razem wsłuchał się w potrzeby użytkowników.
    Ostatnio edytowane przez konrad ; 01-09-2009 o 22:34

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Jesli tak bedzie wygladalo to .. ja dziekuje ze te 18 mpix.
    To wygląda jak efekt mocnego ostrzenia w DPP... Zauważ, że sample z innych źródeł wyglądają zupełnie inaczej. No nic, trzeba czekać na rawy i aktualizację ACR...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec

Domyślnie

Jesli tak bedzie wygladalo to .. ja dziekuje ze te 18 mpix. Jedyna nadzieja w mRaw...
    wszystkie zdjęcia z tej strony są do kitu. Zauważ, że gość je odszumia w dpp a potem wyostrza w PS. Jaki to ma sens?
    hm...

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jestem pewny, że Canon stracił spory procent klientów na aparat 5D2 po tym jak przez fora internetowe przewinęła się fala krytyki, że aparat ten nie posiada - kolokwialnie mówiąc - układu AF. Dziwnym zbiegiem okoliczności kolejny model aparatu Canona już porządny AF posiada i nawet Canon się chwali, że tym razem wsłuchał się w potrzeby użytkowników.

Jasne stracił. A stare 5d to już leżą w piwnicach i nikt ich nie chce bo w ogóle nie mają auto focusa.

Zblazowanie jest gorsze od braku talentu.

A jak jak się nie potrafi robić zdjęć to przecież wina aparatu bo przecież tam jest taki święty graal a niedobra firma canon nam utrudnia życie i wysysa pieniądze za nic nie warte mydelniczki ...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Dziwnym zbiegiem okoliczności kolejny model aparatu Canona już porządny AF posiada i nawet Canon się chwali, że tym razem wsłuchał się w potrzeby użytkowników.
    Tak, to rzeczywiście jest zbieg okoliczności, i mógłbym iść o zakład, że nie było to spowodowane opiniami w światku foto użytkowników, którzy mieli zastrzeżenia do nowej piątki. Dlaczego? Ano dlatego, że jak słusznie zauważyłeś uzytkownicy biadolili na AF. Dobrze w takim razie też zauważyć, że nie narzekali na matrycę, wręcz chwalili ją. No więc Canon po tym wsłuchaniu się w głos ludu postanowił dać (potencjalnie) świetny AF do matrycy APS-C? Mógł przecież zostawić FF z tym układem AF, ale wtedy (jak słusznie zauważono) powstałoby zagrożenie dla Ds'ów.

Canon po prostu dał sobie za cel wyprodukowanie semi pro cropa z dobrym AF, wizjerem, dwoma prockami, żeby szybko mieliły FPS, ot taki konkurent dla D300s, widząc przy okazji, że nie ma w ofercie nic co mogłoby zapełnić lukę cenową pomiędzy 50D i 5D MkII.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niezle szumi a do tego rzadko spotykany zestaw - 200 f/2.0 IS to dosc kosztowne szkielko..

Coś już napisał

Domyślnie

7D wygląda na bardzo dobry aparat, matryca przy takim upakowaniu pikseli i osiągach lepszych od 50D to mała rewolucja. Czekali chyba na D300s, by go trochę potarmosić.

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Śmieszne to jest to, że nie wolno się wypowiedzieć krytycznie. Najlepiej tylko przyklaskiwać i cieszyć się że w ogóle robi się jakiekolwiek aparaty. Zysk, sprzedaż, wyniki...
    OK, ale nie można by tak zrobić coś raz porządnie - od a do z ? Naprawdę to się aż tak nie opłaca?
    Przecież sidowi nie chodzi o to, by nie krytykować, tylko by nie marudzić.

P.S.
    Nb. niedawno jakiś zespół socjologów porównał fora polskie i zagraniczne pod kątem charakteru ich wypowiedzi i porównanie to wyszło bardzo na niekorzyść charakteru polskich postowiczów - dalej diabeł przy polskim kotle w piekle się nudzi.

Strona 26 z 285 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów