możę macie racje ale według mnie to i tak niepotrzebna wojna na Mpx bo na 18Mpx potrzeba najlepszych szkieł e te to inna półka sprzętowa do tego gdyby zostawili 10Mpx to pewnie wycisnęli by 10kl/s alba i więcej
możę macie racje ale według mnie to i tak niepotrzebna wojna na Mpx bo na 18Mpx potrzeba najlepszych szkieł e te to inna półka sprzętowa do tego gdyby zostawili 10Mpx to pewnie wycisnęli by 10kl/s alba i więcej
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt
Najwyraźniej nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi.
Nie o to chodzi, że nie wolno się wypowiedzieć krytycznie, chodzi o to, że jest to równie bezcelowe, co narzekanie, że samochód miejski nie ma osiągów wyścigowego.
Taka wypowiedź, nawet wielu, setek, czy nawet tysięcy urzytkowników Canona nic nie zmienia, bo Canon dobrze wie co robi i nie zmieni polityki, bo ktoś marudzi na forum, bo chciał coś innego.
Nie chodzi też o przyklaskiwanie. Jest prosty sposób głosowania:
podoba się to kupię, nie podoba się, to nie kupię. I tylko tyle się liczy.
Ale właśnie o to chodzi, że według Canona jest porządnie, bo większość fotografów, którzy są targetem tego aparatu, zagłosuje swoimi portfelami. Skoro większość jest w stanie zapłacić za to ze swoich środków duże pieniądze, znaczy, że jest bardzo porządnie.
Więc nadal nie rozumiem, kto i za czyje pieniądze, miałby realizować Twoje potrzeby, tak aby w Twoim mniemaniu było porządnie, skoro inni nie mają z tym problemu?
Naprawdę myślisz, że Canon sam sobie robi finansową krzywdę?
Nawet jeżeli wszyscy Twoi znajomi myślą jak Ty i ich znajomi także, to jest to problem nad którym nie warto się pochylać, co ja mówię, to w ogóle nie jest problem, bo nie do Ciebie jest adresowany ten aparat, tak jak VW Passat nie jest adresowany do starszych kobiet.
Generalnie porównywanie szumów z matrycy o gęstości pikseli 2,43Mpx/cm2 do szumów z matrycy o gęstości 5,42Mpx/cm2 jest trochę nie na miejscu i można to traktować w stylu ciekawostki naukowej ;-)
Dla mnie Canon pokazał klasę, nie sprawdzałem wszystkich ISO bo mi się nie chciało ale szumy są znacznie mniejsze niż w 15Mpx 50D, gdyby były na tym samym poziomie to już by było super a tu jest lepiej.
Ta puszka ma jedną wadę.... że generalnie nie ma się do czego przyczepić i to w naszej polskiej mentalności się w głowie nie mieści ;-)
a gdzie on ma ten trasmiter do lamp? wokół wbudowanej jakoś go nie widzę (jeśli to ma być duża czerwona lampka jak w lampach EX) Moze to na gripie?
i widze, ze jest przycisk raw/jpeg, mam nadzieje, że będzie mozna po zrobieniu foto (aparat nastawiony na jpeg) zadecydować czy ma zapisać jako RAW, tak jak było np. w kompakcie S60![]()
Ostatnio edytowane przez lux ; 01-09-2009 o 21:23
=============
www.fotolux4.blogspot.com/