Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    5d2 w siatkowce sie wyrabia. moze nie idealnie ale co jest idealne. zapraszam na bloga tam moje hobhbystyczne zdjecia sportowe. zapewniam ze mam wiecej trafionych na komputerze. Mysle ze jak zawsze to kwestia umiejetnosci pozniej sprzetu.
    W siatkówce może dać radę, szczególnie jak siedzisz z boku boiska mając zawodników skaczących praktycznie prostopadle, w rajdach, gdzie auto jedzie z prędkoscią grubo ponad 100km/h wprost na ciebie już jest całkiem inaczej. Często ostry na zdjęciu jest tył auta podczas gdy mierzyłeś w atrapę pomiędzy lampami. Do tego także wchodzi opóźnienie migawki w stosunku do wciśniecia spustu. Tego problemu nie ma przy panoramowaniu, kiedy auto jedzie prostopadle do kierunku robienia zdjęcia, tam na aparat nie narzekałem - zdjecia wychodziłe ostre.
    Umiejetności na pewno mają ogromny wpływ ale akurat w tym przypadku bym ich nie mieszał, zdjęcia robiłem równolegle i 5DmkII i 30D, z 30-ki są ostre - no chyba, że 30-ką bardziej umiem . Swoja drogą fotografuje rajdy od kilku lat, ale jak to się mówi człowiek całe życie się uczy i z każdym kolejnym rajdem odkrywa coś nowego.

P.S. Przejrzałem Twoje zdjęcia z siatkówki, rzeczywiscie świetne, ale jak kolega wyzej napisał w takich ujeciach nie trzeba nawet używać servo, da sie zrobić na one shot. Rajdy to całkiem inna bajka. Ale przepraszam za uogólnienie, 5DmkII nadaje się jak widać do sportu ale nie do rajdów - takie małe sprostowanie .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 06-12-2009 o 13:53
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów