Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    ale wieksze piksele (zapewne latwiejsze w produkcji).
    A możesz się czymś podeprzeć, bo jakoś wszyscy producenci (i nie mam tu na myśli tylko wielkiej trójki) piszą coś zupełnie odwrotnego. Poczytaj sobie np. na stronach Dalsy jak błyskawicznie rośnie cena matrycy wraz ze wzrostem powierzchnii - mały przykład - 80% matryc FF idzie do śmietnika ze względu na różne błędy.

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    Tak jak pisalem, lepsze wziecie mialaby puszka z FF (dodanie programowalnego CROPa dla tych, ktorzy wola miec taki kadr, to raczej drobnostka, a jesli nie, to mozna przekadrowac potem na kompie) i z mniejsza iloscia pikseli, bez uszczelnien i filmow, nawet bez automatycznego pseudo-czyszczenia matrycy, ze starym wyswietlaczem, z DIGIC 2, ale za to z wizjerem z 5D MKII - racja, ze nie pokrywajacym 100%...
    A może Canon wie lepepiej co miałoby większe wzięcie - dlatego właśnie powstał 7D.
    BTW: pomiędzy wizjerem 5D mkII i 7D wcale nie ma jakiejś dramatycznej różnicy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-09-2009 o 12:07
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów