Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Jaki shutter lag? bardziej 1-nkowy czy ciagle w kierunku serii xxD?
    Jak pomiar, fotki testowe dobrze naswietlone(histogram)?
    Bawiles sie konfiguracja AF? Da sie go tak skonfigurowac jak pisal RG(szybkie na przelaczanie Oneshot/servo?
    Prosze cos wiecej na temat tego zone AF jak to w praktyce dziala i o co chodzi
    Lag jest w charakterze jedynkowy ale może być to złudzenie spowodowane zupełnie innym odgłosem migawki niż znanym mi dotychczas z Canonów.
    Histogram na tych fotkach które zrobiłem był idealny (Av) ale trudno tu dywagować czyja zasługa - wygląda, że ma tendencję do jaśniejszego naświetlania niż dotychczas w xxD - na marginesie ta korekta +-5EV - piękna rzecz .
    Konfiguracja AF-a wymaga ze względu na ilość opcji dużo czasu, a mój kontakt z puszką trwał ok. 15 min. Tu znów na marginesie - bardzo IMO ciekawą rzeczą jest spot AF.
    Zone AF działa w skrócie tak, że masz ustawionych kilka stref AF-a (bodaj 5), które można dowolnie zmieniać (np. jojstikiem) składających się z kilku sąsiednich punktów AF - wrażenie jest takie, że AF dosłownie klei się do obiektu.

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Podpinam się pod pytanie waina: rozwiń temat AF. Czy można go porównać do D300 Nikona?
    AF jest bardzo Nkonowy (w szczególności jeśli chodzi o jego prezentację w wizjerze) do tego naprawdę megaszybki. Z L 70-200/2.8 IS ostrość jest ustawiana momentalnie - to zupełnie inna bajka niż np. w 40D. Trudno bezpośrednio porównywać (z nikonem) - należałoby mieć obie puszki z bardzo podobnymi szkłami. Generalnie jest o tyle niebezpieczny , że jak ktoś raz poużywa to się uzależni. To jest zresztą rzecz, która zrobiła na mnie największe wrażenie w tej puszce.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dałoby się sprawdzić, czy "nowe" IS w 100L rzeczywiście jest nowe i choć trochę przydatne w makro?
    Jest bardzo przydatne i działa ale o tym napiszę w innym wątku 8).

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Pytanie tylko, czy te matówki rzeczywiście są niewymienne, czy tylko formalnie...
    Tak są niewymienne - chyba ze względu na ten LCD.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-09-2009 o 22:56
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów