A, że tak się spytam po laicku - co daje wgranie nowego FW i co konkretnie jest poprawione?![]()
A, że tak się spytam po laicku - co daje wgranie nowego FW i co konkretnie jest poprawione?![]()
www.image-sport.net moja www
www.imagesport.digart.pl prace
www.facebook.com/imagesportnet
7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7
Dzięki za pomoc. Zaraz wgrywam 1.2.5. Pozdrawiam
KrzysiekRally
Wystarczy kliknąć stronę wcześniej...
http://www.canon.pl/Support/Consumer...&type=download
Zmiany w oprogramowaniu: oprogramowanie sprzętowe w wersji 1.2.5 zawiera następujące usprawnienia i poprawki. 1. Naprawiono rzadko występujący błąd, w wyniku którego nie można było otworzyć plików filmów zarejestrowanych kolejno na kartach CF konkretnych rodzajów. 2. Naprawiono rzadko występujący błąd, w wyniku którego podczas fotografowania serii zdjęć z zastosowaniem kart CF konkretnych rodzajów wyświetlany był komunikat „Err 02”. 3. Naprawiono błąd, który występował w przypadku korzystania z kart CF o dużej pojemności (32 GB lub większej): jeśli wyjęto, a następnie ponownie włożono kartę CF o niewielkiej ilości wolnego miejsca lub akumulator, a następnie bezpośrednio wykonano próbę nagrania filmu, nagrywanie zostało zatrzymywane. 4. Poprawiono prędkość zapisu/odczytu w przypadku korzystania z kart CF zgodnych ze standardem UDMA 7. 5. Naprawiono błąd, który występował, gdy funkcję niestandardową C.Fn 4-1 ustawiono, aby przypisać start IS do przycisku AF stop na obiektywie: w przypadku obiektywów, których nie wyposażono w przycisk AF stop, funkcja IS nie działała. 6. Poprawiono błędy na ekranach menu wyświetlanych w języku arabskim i portugalskim. (Stosuje się do modeli na rynkach zagranicznych. Modele dostępne na rynku japońskim nie wyświetlają tych języków.)
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Nie będę zakładał nowego wątku więc zapytam tutaj. 7d ma problemy z pełną współpracą z 430EXI (brak możliwość wejścia do funkcji lampy zew. poprzez menu). Z racji, że i tak chcę kupić drugą lampę mam pytanie. W podobnej kwocie mogę kupić 430EXII i 580EXI (nie ukrywam, że wolalbym tą 2 jeżeli nie ma problemów przy współpracy z body).
Czy problem ten dotyczy lamp z serii EXI czy tylko 430EXI i starszych ?
IMHO - "wspolpraca z jednym menu" lampa i body pojawila sie od 2007 (kiedy 1DIII i 580EX II) i nowsze. Wiec 430EX, 580EX odpada![]()
5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL
7D nie ma problemów z pełną obsługą tej lampy. Obsługuje ją w pełni, tyle, że ta lampa po prostu nie ma wbudowanej możliwości sterowania z body. 580EX tak samo, bo to ta sama generacja lamp. Możliwość sterowania z body pojawiła się w lampach od edycji MkII. Zarówno 430EX2 jak i 580EX2. Także 580EX1 odpada, chociaż ja używam ją z powodzeniem z 7D i nie doskwiera mi to jakoś szczególnie.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Wielkie dzięki za odpowiedź. Do wypłaty jeszcze kilka tyg to się jeszcze zastanowię nad wyborem.
http://www.youtube.com/watch?v=_NAyS...layer_embedded
... po co? I tak się sprzeda![]()
the silence is deafening