Strona 213 z 285 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 121 do 2 130 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg1981 Zobacz posta
    Biorę na siebie odpowiedzialność i proszę o porade czy zdecydować się na 7d czy na coś innego. /Nigdy nie miałem canona i dlatego zapytywuję!
    Greg odczytaj swoją skrzynkę prywatnych wiadomości, już wczoraj przed południem coś ci na ten temat napisałem jako użytkownik 7d.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jako 'ptasiarz' fotografujacy glownie 20D w terenie, zaintersowalo mnie ile zyska usero 8mpixelowych body zmieniajac je na 7D. Niestety nie widzialem realnych porownan wiec zrobilem symulacje Ciekawa sprawa, na oko to zyska sie tyle, ile wczepiajac jakis extender 1.7x A to juz cos.

http://www.sdm.gower.pl/pixels.jpg

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Greg odczytaj swoją skrzynkę prywatnych wiadomości, już wczoraj przed południem coś ci na ten temat napisałem jako użytkownik 7d.
    A mógłbyś mi też podesłać? Byłbym wdzięczny.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja też poproszę

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    Witam.
    Od kilku dni dośc intensywnie używałem 7D. Wrażenia, efekty są dobre. Jest to bardzo przyzwoita reporterska lustrzanka, z bdb jakością jpg-ów. Generuje obrazek o klasę lepszy od 50D, porównywalny z D300.
    Pozdrawiam.
    Przynajmniej jeśli chodzi o to co mnie drażniło w moim byłym 50D (duży poziom szumów w cieniach przy sztucznym słabym oświetleniu + brzydki ich charakter a nawet banding) to nowy 7D faktycznie znacznie go wyprzedza. W 50D już ISO 1600 wyglądało słabo tymczasem w 7D ISO 3200 jest całkiem OK (jak dla mnie oczywiście).

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

A ja ostatnio podpiąłem pod 7Demkę ef-s 18-55 I USM i ku mojemu zdziwieniu kit dawał (f/5.6, 55mm) radę Chyba sprzedam 17-55 IS
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klosz007 Zobacz posta
    Przynajmniej jeśli chodzi o to co mnie drażniło w moim byłym 50D (duży poziom szumów w cieniach przy sztucznym słabym oświetleniu + brzydki ich charakter a nawet banding) to nowy 7D faktycznie znacznie go wyprzedza. (...).
    Tylko w 7D DR leży.. :< o ile za te pieniądze w 50D można się z jego wadami pogodzić to w 7-ce oczekiwać można by więcej. D300s bije go tu ostro pod tym względem a czy z kolei banding? .. a co to jest? hehe

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    Tylko w 7D DR leży.. :< o ile za te pieniądze w 50D można się z jego wadami pogodzić to w 7-ce oczekiwać można by więcej. D300s bije go tu ostro pod tym względem
    Porównywałeś oba czy przepisujesz wyczytane "mądrości" ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

A to tak z doświadczenia z tym DR czy powtarzacie jak mantrę Optyczne.pl?
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    Tylko w 7D DR leży.. :< o ile za te pieniądze w 50D można się z jego wadami pogodzić to w 7-ce oczekiwać można by więcej. D300s bije go tu ostro pod tym względem a czy z kolei banding? .. a co to jest? hehe
    hmm a czy zastanawiał się ktoś jak wpływa ISO na DR??
    i czy brak prawdziwego iso 100 w nikonie nie wpływa na wyniki DR??
    czy w przypadku iso 200 nie powinno się przypadkiem brać pod uwagę funkcji canona "Priorytet jasnych partii obrazu"? Wtedy upodobniłoby to aparaty bo czułość obu zaczynałaby się od 200?? Bo może dlatego właśnie nikon nie ma natywnego iso 100 bo ma na stałe włączone coś na kształt "Priorytetu jasnych partii obrazu".
    ponadto dlaczego w wycinkach tabelek testowych na optyczne pl. w przypadku nikona granica bieli obejmuje 4-11 a dla canona od 4-10 a granica czerni w canonie 24-29 a w nikonie 22-29. Gdyby obciąć u nikona zakres 22-24 to tabelki (w części dotyczącej granicy czerni) byłyby niemal identyczne.
    Do tego psucie testów przez wywoływanie rawów programami nie do końca potrafiącymi czytać rawy zafałszowuje wyniki.
    Optyczne twierdzą że "Pod tym względem 7D wypadł kiepsko, biorąc pod uwagę jego poziom zaawansowania i przeznaczenie dla grupy docelowej. Dla czułości ISO 100 dynamika sięga bowiem jedynie 6.3 EV. To bardzo słaby wynik w porównaniu do tego czym pochwalić się mogą model 50D"
    a ja sobie porównuję te wycinki tablic testowych w ich własnych testach i nie widzę różnic pomiędzy wycinkami tablic testowych dla 7d i 50d (w granicy bieli) a i w granicy czerni do iso 800 jakoś ciężko mi zauważyć różnice - oczywiście poza tym że są to wycinki obejmujące inne części tablic testowych ) (dlatego do iso 800 bo wyższymi nie jestem zainteresowany). Możliwe że jest to kwestia monitora - choć wątpię w to.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 213 z 285 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów