Strona 184 z 285 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194234284 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 831 do 1 840 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie ukrywam, ze majac jakis czas temu dylemat Mark II a 7D czekalem wlasnie na test optycznych. Nie doczekalem sie, wzialem Marka II opierajac sie na innych testach, samplach i swoich przemysleniach. Wybralem bardzo dobrze, jestem niesamowicie zadowolony. Jedyne co mi brakuje to trybu 60fps... Bardzo. Ale cos za cos.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Wybralem bardzo dobrze, jestem niesamowicie zadowolony.
    Mam nieodparte wrażenie widząc takie opinie, że gdyby wybór padł na alternatywę - poziom zadowolenia byłby równie wysoki
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ts147 Zobacz posta
    Po lekturze tego testu zaczynam doceniać politykę dodawania "s" w Nikonie. Małymi kroczkami, ale następca jest lepszy (a najważniejsze nie gorszy) od poprzednika we wszystkim.

....
    Ostatnie dwie premiery w segmencie magnezowych APS-C (50D, 7D) z punktu widzenia matrycy, to był spory "krok w bok" i tylko niewielki do przodu. U Canona upakowanie pikseli w APS-C jest już na tyle duże, że zaczyna mieć znaczenie zasada nieoznaczoności (lub jak kto woli zasada "rybki i akwarium").

Domyślnie

ale, nie ma tego złego... sama ilość punktów matrycy nie jest straszna. Można ją sensownie wykorzystać, jak np. Fuji to próbuje robić TU. Kwestia tylko odpowiedniego oprogramowania. mogło by być np. 20Mp w trybie wysokiej rozdzielczości. 10Mp w trybie dużej dynamiki (każdy drugi o połowie mniej naświetlany). 10Mp w trybie małych szumów (sumowanie światła z dwóch sensorów). to było by coś. mogą sobie wtedy szaleć z pikselami oby tylko zostawili jakiś s lub m RAW doskonałej jakości. Jak na razie jest dziwnie ale może to się jeszcze rozwinie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no dobra, a jak sie maja wyniki optycznych do wynikow dpreview?
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/page17.asp

skad taka roznica?
    Cóż bardzo możliwe, że stąd iż oni testują głównie jakie efekty daje soft do wołania Raw-ów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Mam nieodparte wrażenie widząc takie opinie, że gdyby wybór padł na alternatywę - poziom zadowolenia byłby równie wysoki
    Oj nie Wiesz ciagle myslalem, ze bedzie zakres tonalny na poziomie 50D, szumy takze, w koncu 15mpix a 18mpix wcale nie daje AZ takiej roznicy, aby pojawily sie tak moce szumy juz na 200. 7D ma chyba po raz pierwszy matryce Canona o ile sie nie myle i chyba nie wyszlo to na dobre (poza ostroscia).
    Ja od samego poczatku bylem za 5D, jednak ciagle dawalem szanse 7D. Rozczarowal mnie, wiec jestem tym bardziej zadowolony z wyboru.
    Przy nadziei trzymala mnie jeszcze obawa, ze jako fotoprzyrodnik bede zawidziony z FF, strasznie chcialem miec wszystko w jednym - w lesie takze mozliwosc nagrania przyrody. Tego mi szkoda, jednak jak jak pisalem wczesniej cos za cos, a te drugie COS jednak bardziej przemawia niz fajny AF, crop (mm) i 60fps Majac 5D mam skok jakosci zdjec, nie jest on marginalny, ale widze go ZNACZNIE

Bywalec

Domyślnie

Robiłem kiedyś testy C400d - co dzieje się z szumami przy zmniejszeniu rozdzielczości o połowę (z 10 do 5 Mpix.). "Na oko" wyszło mi, że się zmniejszają - a więc postulat Mikola chyba jest spełniony....

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oj nie Wiesz ciagle myslalem, ze bedzie zakres tonalny na poziomie 50D, szumy takze, w koncu 15mpix a 18mpix wcale nie daje AZ takiej roznicy, aby pojawily sie tak moce szumy juz na 200. 7D ma chyba po raz pierwszy matryce Canona o ile sie nie myle i chyba nie wyszlo to na dobre (poza ostroscia).
    A nie wziąłeś pod uwagę możliwości, że większe szumy wynikają z mniejszego odszumiania w puszce? W testach to ładnie nie będzie wyglądać, ale daje znacznie większe pole do manewru przy obróbce. Zauważ, że jpegi z tego korpusu są wg optycznych bardzo dobre, narzekają tylko na rawy.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Nie ukrywam, ze majac jakis czas temu dylemat Mark II a 7D czekalem wlasnie na test optycznych. Nie doczekalem sie, wzialem Marka II opierajac sie na innych testach, samplach i swoich przemysleniach. Wybralem bardzo dobrze, jestem niesamowicie zadowolony. Jedyne co mi brakuje to trybu 60fps... Bardzo. Ale cos za cos.
    Nie chcę Ci zabierać radości wyboru ale ja po 1,5 roku używania 1dmkii doszedłem do wręcz odwrotnych wniosków , które zaczynają się potwierdzać teraz w praktyce.

Coś już napisał Awatar darekmil73
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    To co - odkupujemy z powrotem swoje "stare" czterdziesrki i pięćdziesiętki?
    Nie sprzedajemy
    Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Strona 184 z 285 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194234284 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów