Strona 167 z 285 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 661 do 1 670 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ISO 1600, 1/30, f=4, af-spot, nowa 100-tka macro, świetlówka pod sufitem
    MRAW

cropy: po lewej z MRAW, po prawej z RAW do zmniejszeniu do MRAWA
    robiłem z ręki więc nieco inaczej trafiłem z af, co widać na dole.
    Moim zdaniem nie ma żadnej degradacji szczegółow w MRAW jeśli porównać fakturę tych "kwiatów" tam gdzie jest ostrość.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ts147 Zobacz posta
    Jakaś dziwna ta recenzja... :

"The autofocusing system in the review camera wasn't quite as accurate as the AF system on the EOS 5D Mark II we used for comparison."
    Szybkość, to nie to samo co celność.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Crop z puszkowego jpga na ISO6400
    strasznie słabo to wygląda, jak i inne przykłady z tego 7D, widać wyraźnie, że dla samej matrycy to tego czegoś kupować nie powinno się, szumy są bardzo duże a jakość obrazu słabiutka, z mojego 5D czy 1D jestem w stanie wyciągnąć softem lepsze ISO 6400 niż z tego 7D

zresztą mam wrażenie, że Canon namieszał ludzią w głowie cyferkami, czyli tym ISO, które w rzeczywistości do niczego się nie nadaje (oprócz filmów)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A Wy nie
    Zresztą idę o zakład, że jeśli mieszkasz w Polsce, to codziennie patrzysz na moje zdjęcia..
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    strasznie słabo to wygląda, jak i inne przykłady z tego 7D, widać wyraźnie, że dla samej matrycy to tego czegoś kupować nie powinno się, szumy są bardzo duże a jakość obrazu słabiutka, z mojego 5D czy 1D jestem w stanie wyciągnąć softem lepsze ISO 6400 niż z tego 7D

zresztą mam wrażenie, że Canon namieszał ludzią w głowie cyferkami, czyli tym ISO, które w rzeczywistości do niczego się nie nadaje (oprócz filmów)
    Ciekawe ale z tego wynika, że moje 40D powinno iść w śmietnik , bo ze zdjęcia w tych samych warunkach z 7D byłem w stanie wyciągnąć więcej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe ale z tego wynika, że moje 40D powinno iść w śmietnik , bo ze zdjęcia w tych samych warunkach z 7D byłem w stanie wyciągnąć więcej.
    może to kwestia odpowiedniej obróbki?
    mam prośbę zrób identyczną fotkę najlepiej czyms szerokim na f8
    - 7D na iso 6400 poprawnie naświetlone
    - 40D na iso 1600 -2EV

zrób to w JPG na standardowym odszumianiu
    wrzuc gdzies na serwer, sam chcę się przekonać, zobaczymy
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

- 40D na iso 1600 -2EV

zrób to w JPG na standardowym odszumianiu
    wrzuc gdzies na serwer, sam chcę się przekonać, zobaczymy
    Ale ja 7D obecnie nie mam, to były zdjęcia które robiłem pożyczoną puszką, bo chciałem sobie wyrobić jakieś zdanie na temat jakości plików pochodzących z egzemplarza produkcyjnego - jak dla mnie jest bardzo przywoita - i tyle. Nie mam zamiaru tutaj niczego udowadniać ani nikogo przekonywać.
    W moim 40D jak niedoświetlę 2 EV przy iso 1600 to w pełnej rozdzielczości niewiele już się da zrobić - w cieniach po rozjaśnieniu szumy są bardzo dokuczliwe.
    Jak Cię interesują takie porównania to pożycz sobie 7D albo idź do sklepu - co za problem.

EDIT: oskarkowy - ten cytat to moja pomyłka ale nie mogłem już przeedytować
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-11-2009 o 01:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

- 40D na iso 1600 -2EV
    Może i kwestia obróbki. Poniżej 7D na ISO6400 wołane z RAW-a, przeskalowane do rozdzielczości 40D, po odszumianiu, czyli "ile da się wyciągnąć" mniej więcej. Do 40D nie porównam, bo nie mam.

BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ostatnio udało mi się zrobić kilka fotek 7d z Canon 17-55 f/2.8 w małym pokoiku w godzinach późno-wieczornych, oświetlonym 3 żarówkami 40W, załączona fotka wykonana z pełnego RAW i wywołana w LR 2.5, malutki crop ( lekkie przycięcie lewej strony ).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wątek o wstawianiu przeczytałem, ostatnia próba, jak się nie uda, prośba do moderatora o usunięcie moich 2 ostatnich wiadomości.

Ostatnio edytowane przez MTBTREK ; 04-11-2009 o 10:54 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Szybkość, to nie to samo co celność.
    Jasne, ale co po szybkości, jeśli zdjęcia będą OOF - nie do końca rozumiem sens oddzielania tych dwóch cech AF? Przecież 7D miał być milowym krokiem w stosunku do 5D i xxD właśnie jeśli chodzi o AF.
    Było 50D + 24-105/4L + 85/1.8, jest D700+50/1.4+80-200AF-S

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ts147 Zobacz posta
    Jasne, ale co po szybkości, jeśli zdjęcia będą OOF - nie do końca rozumiem sens oddzielania tych dwóch cech AF? Przecież 7D miał być milowym krokiem w stosunku do 5D i xxD właśnie jeśli chodzi o AF.
    Ale to są 2 różne cechy podsystemu AF.
    5Dmk2 ma np. opinie "ciągle wolnego AF", ale za to bardzo celnego.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 167 z 285 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217267 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów