Czy cena 7D spadnie?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Czy ktoś oprócz mnie zamawiając 7D we wrześniu na cyfrowe.pl nadal czeka na puchę?
Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
patrzac na ceny slynnego keaphoto, z przesylka do UK to cena nowego 7D wychodzi lekko ponizej 5tys zl.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
to mnie zainteresowało
mozesz mi to rozwinać ?
no bo ja to rozumie tak
mam mozliwość regulacji czasem - czyli wklepuje 1/100
mam mozliwosć korekty EV - ok też wklepuje coś tam
ale mam pytanie. czy wartość iso zmienia sie dopiero wtedy jeśli obiektyw dobije do muru z wartościami przysłony na górze i na dole ?
jak to jest ? aparat bedzie dążył za wszelką cene do najniższego iso nawet jeśli będzie to wymagalo ustawienia f/1.4 ? i dopiero "zareaguje" jesli braknie światła dla tej wartości ?
byłbym wdzieczny za rozwinięcie tego pkt, lub ewentualne potwierdzenie moich gdybań
Mam pod ręką 50d z zapiętym 50/1.8 i w tym korpusie jest zaszysty pewien algorytm, który trzyma się małych przysłon (na Tv+Auto ISO). Ustawi on np. przysłonę 2.0 dla ISO 500 lub wiekszego, ale praktycznie w ciemniejszych miejscach zawsze masz 1.8 lub 2.0. Większa przysłona będzie dobrana gdy automat nie może zejść poniżej 100 ISO.
Próbowałem kiedyś używać Auto ISO z 35/2 na Tv i praktycznie zawsze miałem przysłonę 2.0. Generalnie mało to użyteczne. Auto ISO w Canonie jest wykastrowane - nie podoba mni się takie podejście do potrzeb użytkownika.