W przyszłym tygodniu spodziewamy się dużej dostawy Canonów 7D. Nie wiadomo niestety czy poza realizacją aktualnych zamówień wystarczy by kilka leżało spokojnie w magazynie i status na stronie zmienił się na "w magazynie".
Pozdrawiam
www.cyfrowe.pl
Pozdrawiam
Jakub Kaniuka
Konsultant Handlowy cyfrowe.pl
Dla zainteresowanych w Gdańskim FJ - Galeria Bałtycka, 7D stoi na półce za 6222,-
Witam serdecznie wszystkich Canonierów, jest to mój pierwszy post na Forum,proszę o wyrozumiałość.
Nie znam się na robieniu zdjęć.Nie robię ich zawodowo.Ani amatorsko,żeby umieszczać na
portalach w celu oceny przez innych dla poprawy własnego samopoczucia.Czytam wątki dotyczące 40 D, 50 D i-aktualnie-7 D.
Odnoszę nieodparte wrażenie,że każda nowość Canona jest przez Was krytykowana z założenia.Że nie te megapiksele,że nie to AF,że pucha....
Kilka tygodni temu zrobiłem ponad 300 zdjęć na imprezie firmowej (bo prosiła mnie żona-ja,ni do końca chętnie), wyszło ponad 95%.Syn organizatorów,dysponujący C 50 D z dobrą lampą zrobił 20%v tego,co ja.Nie przykładałem się,zapewniam.Nie robię ślubów,kościołów itp.Totalna amatorszczyzna, C 350 D z 17-85 IS USM, powszechnie krytykowanym.
Dzisiaj już wiem,że kupię C 7 D.Bo mam taką fantazję,że po trzech latach muszę zmienić puszkę.Bo 7 D to aparat roku 2012,jak piszą niektórzy z Was.Mnie się zwyczajnie podoba,
bo jest dość duży,ciężki-i-po prostu fajny.
A te dywagacje dot.szumów w rogach,na obrzeżach...Może i są,ale dla mnie nie istotne.
Robię zdjęcia po to,by się nimi cieszyć,a nie onanizować.I dopatrywać tzw. diabła w źrenicy.
A tak na marginesie-jestem zdefiniowanym audiofilem,to moja zasadnicza pasja.Ale kiedy
wkrada się fałszywa nuta,przechodzę nad nią milczeniem.Wierząc, że kolejna będzie tą,na którą czekam...
Pozdrawiam Was Wszystkich,czekając na dobrą cenę C 7 D.
System? Canon,oczywiście i nie zmienię go na inny choć by burze i wichry....
Dotarł dziś do mnie BG-E7. Nie ma się co rozpisywać, ci którzy znają BG-E2n czy BG-E6 nie zawiodą się - jakość jest równie dobra.
Grip doskonale pasuje, nie ma luzów nawet z ciężkim obiektywem. Znacznie łatwiej kadrować w pionie, a dla dużej dłoni, jak moja - również w poziomie poprawił się chwyt. Oczywiście powtórzone zostały przyciski takie jak Af-On, spust migawki, czy M-Fn odpowiadający za zmianę parametrów autofocusa i elektroniczną libelkę.
Piękny zestaw. Mam z niego kilkaset piekielnie ostrych fotek na f/5.6 czy f/8.
Nadal twierdzę, że trudno będzie doczekać się 18 MPx aparatu aps-c konkurencji o takich parametrach obrazu jak w 7D. Zostało 26 miesięcy...
Polecam bg-e7 (właśnie odebrałem z poczty), 2x lp-e6, 580exII i 200/2.0LIS - to będzie fajnie ciężki zestawik.
Nie chodzi o szumy (kolorowe kropeczki) tylko o spadek rozdzielczości i tym samym mniej szczegółowe zdjęcia - dlatego właśnie obstawiam na 2012 rok (Nikon i Sony)
the silence is deafening
Dzięki,Gietrzy,za życzliwą odpowiedź.Nadal obstaję przy swoim-nie będę się dalej rozpisywał,bo tak naprawdę nie mam wśród Was zbyt wiele do powiedzenia.Zwyczajnie focę i to wszystko.Wakacyjnie.Może kiedyś zapodam
swoje ulubione chmury,ale na teraz się wyłączam wierząc,że Wszyscy z Was
znajdą radość z- właśnie focenia, a nie dopatrywania się czegoś,czego nie ma tam ,gdzie nie powinno nie być.
Ja kupiłem.Można powiedzieć że nie wytrzymałem presji ... . Wszystkie poznańskie FJ podobno mają, ja kupiłem w M1.Pierwsza sztuka z kilku które dostali.Fajny
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|