Strona 131 z 285 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Tak tylko, że jak sprowadzili z Azji to tam też ten aparat poślą do serwisu/hurtowni. Czy na pewno chcesz, żeby Twoj aparat wędrował do serwisu niewiadomą drogą, niewiadomo jak traktowany, na drugi koniec świata? Czy na pewno chcesz czekać miesiącami aż Ci go naprawią (sklep zawsze znajdzie argument, że naprawa się przedłuża bo cośtam)?

Co do FJ, zawsze jak coś od nich brałem było z oficjalnego kanału, dltego moje zdziwienie.

Pozdrawiam

Nie wiem skąd sprowadzają ale skoro wczoraj telefonicznie uzyskałem info, że aparat bedzie miał europejska gwarancję ( podobno polskiej juz nie będzie ??? ) to chyba raczej kupuja od jakiegos dystrybutora z Europy.
    Ach dzisiaj wszedłem na stronkę sklepu i cena spadła do 6099 zł :-D.
    Dostawa kolejnych kilku nowych sztuk będzie w przyszły czwartek.
    Skoro na cyfrowych nadal nic nie wiadomo, a cena już właściwie robi sie u konkurencji taka sama - rezygnuje z ich usług.

Pozdrawiam
    MTBTREK

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Potwierdzam w 7D z FJ jest gwarancja europejska.
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Miasto
    Konin

Domyślnie

Dużo przesady w spekulacjach odnośnie gwarancji FJ. Faktycznie dają świstek A4 na którym brak logo canon ,są wpisane numer fabryczny ,data sprzedazy... . Na dwa tygodnie przed końcem gwarancji mojej 40D padła migawka, oddałem aparat do FJ bez pudełka żeby nie uszkodzili-samo body i dekielek. Aparat został wysłany do Canon P O L S K A , wiem bo przy mnie dzwonili z zapytaniem kiedy wróci.Wrócił w czasie ,naprawiony i z kartą gwarancyjną canon. Kiedy zapytałem (oddając niesprawny aparat do FJ) dlaczego nie mam gwarancji canon, odpowiedzieli że w polsce jest dwóch dystrybutorów tej firmy i FJ korzysta właśnie z usług drugiego .Niestety nie pamiętam nazwy drugiego dystrybutora a moja 40 już jest w innych rękach-sprzedałem i wiecie co ,raczej nie będę czekał na cyfrowe i innych co to mają mieć ale na razie nie mają.Kupię 7D w FJ.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filip7 Zobacz posta
    jaja jak berety
    ale wpis ze dostępny w październiku , na stornie cyfrowe wisi od miesiąca... dwóch
    sugeruję czytać uważniej jest napisane jak byk "zapytaj o dostępność"

Cytat Zamieszczone przez Filip7 Zobacz posta
    i kusi kusi cena 5999 - napisałem właśnie do nich maila czy ta cena może się zmienić na wyzszaaaaaa
    zobaczymy co odpowiedzą
    jeśli -"tak możne się zmienić"
    to ja powiem
    "super plan, ludzie zamawiają oj zamawiają a tu zonk, mogli kupić aparat miesiąc wcześniej u konkurencji za 6222 zł
    może Wy już jesteście przyzwyczajeni (5d Mark II) ale mnie mocno dziwi czekanie na aparaty jak w 83r na ocet-banany i nowa płytę madonny...
    wszelkie narzekania na dostępność Canona proponuję kierować tutaj:
    http://www.canon.pl/Contact_Us/Local...acts/index.asp

mnie tam z dostępnością do nowego sprzętu już nic nie zdziwi
    pierwsza dostawa 5d MK II na Polskę to było przecież kilka sztuk
    ---10kg Canona w Torbie---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yova Zobacz posta
    Od dłuższego już czasu Canon w tym Canon PL dają tylko i wyłącznie gwarancję europejską, nie ma czegoś takiego jak gwarancja PL. Ważne żeby był orginalny druk, cobym mógł podejść do serwisu niezleżnie, czy jestem akurat w Warszawie, czy Budapeszcie. Jeżeli FJ daje jakiś świstek zamiast tego dokumentu, to znaczy, że nie bierze towaru od oficjalnego dystrybutora (to tłumaczenie, że jest dwóch dystrybutorów i ten drugi nie daje jest śmieszne), tylko z szarego importu.

PS. W Cyfrowe aparaty będą w przyszłym tygodniu.

Pozdro

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I to jest bardzo dobra wiadomość Dzięki!

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Arra w 7D z FJ jest oryginalna europejska karta gwarancyjna, zresztą tak jak w innych lustrach canona w FJ, chyba tylko do obiektywów i lamp zdarza się że dają dwustronną kartkę choć co prawda z logo canona, bądź gwarancję MJ.
    Ostatnio edytowane przez Yova ; 14-10-2009 o 12:47
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Arra zdarza się że dają dwustronną kartkę choć co prawda z logo canona, bądź gwarancję MJ.
    Tego nie wiedziałem, będę uważał na ten sklep następnym razem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MTBTREK Zobacz posta
    Ach dzisiaj wszedłem na stronkę sklepu i cena spadła do 6099 zł :-D.
    Na pewno spadła?
    Ostatnio edytowane przez arra ; 14-10-2009 o 14:25 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Dopiero zaczyna Awatar Ciepły
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z wczorajszych domowych testów na szybko, aparat przyjemnie leży w dłoni, dziebko lepiej niż 50D, AF sporo możliwości konfiguracji, działa sprawnie nawet przy kiepskim oświetleniu, u mnie na poddaszu przy zapalonej jednej żarówce 18W spokojnie szybko i bez pudła ustawiał, z tego co zauważyłem to przy jasnym tle punkty af są podświetlane są na czarno, a na ciemnym tle na czerwono i to mnie trochę wkurzą bo wolę na czerwono, ale może da się to gdzieś zmienić w ustawieniach, wizjer super, nareszcie dobrze widać i siatka rewelacja. Jak się w pracy trochę ogarnę to przyjdzie czas na testowanie na powietrzu i zobaczymy jak przy ruchomych obiektach af sobie poradzi. Co do jakości zdjęć wydaje mi się że jest lepiej niż w 50D, szumy też jakby mniejsze, więc i tu lepiej. Wydaje mi się, że ISO3200 będzie spokojnie używalne. Dziś przyjdzie czas na dalsze testy i ustawienia.
    Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420

Domyślnie

Właśnie kupiłem 7D w FJ (z rozładowaną baterią, więc muszę czekać aż się podładuje żeby się pobawić :razz: ) i również potwierdzam, że posiada on normalną gwarancję EU.

Duża pochwała dla FJ za to, że towar zamówiony dziś o 2:00 rano był do odbioru w sklepie już o 14:00....

P.S. Jeśli ktoś jest chętny na 8-miesięcznego 50D z zaledwie ~2900 klapnięciami migawką to zapraszam :razz:

Strona 131 z 285 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów