Strona 40 z 285 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Uzależniony

Domyślnie

Seria xxD kosztuje obecnie 3,5KPLN, 7D na wejściu będzie kosztował pewnie drugie tyle. To jest zupełnie inna półka. Ja stawiam że 60D pojawi się na początku przyszłego roku. Na pewno będzie miał możliwość zapisywania filmów. Poza tym pewnie ulepszony AF w trybie LV, może uchylny ekran? Może jeszcze jakieś kosmetyczne zmiany w sofcie. Zmian w matrycy, AF, wizjerze itp się raczej nie spodziewam.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie sadze zeby Canon rezygnowal z budzetowych lustrzanek. To calkiem spory segment.

Mysle ze jednak nie ma co liczyc na rewolucje. Wszystkie usprawinienia ktorem mielismy dostac sa w 7d.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mnie też .
    mathom - ale żeby taka rewolucja powstała potrzebne są technologie - równie dobrze mógłbyś chcieć obiektywu 10-1000/2.8, który mieści się w kieszeni. Rządać na forum można wszystkiego natomiast uzyskanie tego w tzw. realu to już nie jest taka prosta sprawa.
    Technologie podobno są, tylko że leżą podobno w szufladach

Zresztą - 30 lat temu ludziom nie śniło się o internecie czy gsmach, więc trochę wyobraźni Panie

Poza tym niczego nie żądam - patrzę z punktu widzenia klienta, dla którego canon nie jest drugim ojcem i matką.

Mi 40d wystarczy w zupełności i jeśli do czegoś mogę się w nim przyczepić to jedynie badziewiastego lcd i może jeszcze braku gotówki na jasne stałki

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal-b Zobacz posta
    Nie sadze zeby Canon rezygnowal z budzetowych lustrzanek. To calkiem spory segment.

Mysle ze jednak nie ma co liczyc na rewolucje. Wszystkie usprawinienia ktorem mielismy dostac sa w 7d.
    Dokładnie teraz potrzebny jest taki state of art w postaci 3D z ceną w okolicy 4k EUR i powiedzmy 25Mpix tak żeby coś kosmetycznie bylo wiecej niż w 5DMkII, a potem 1Ds z 45 Mpixami, wbudowanym wireless transmiterem i wszelkimi innymi bajerami za 8k EUR. 1D bedzie odpowiednio szybszy bo wciąż z matrycą 1.3x Tak wiec Canon upiecze dwie pieczenie, wprowadzi super zabawki ale droższe którymi skusi swoich, i tak wypasione że skusi użytkowników konkurencji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Nie wiem ,ale ktoś zrobił porównanie do K-7 i nadal twierdze, że jpgi z 7D mnie nie porażają, wręcz przeciwnie (zwłaszcza sample na dpreview są straszne):

tu dyskusja: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32904182

Miazga jak dla mnie.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Serii xxD już nie będzie!
    Fiat też zamyka linię 500-tki

Seria xxD zostanie. Jest 50D za $1120 (na starcie 1200) i jest 500D za $720 (na starcie 800).

Czyli:

7D - 1700
    50D - 1200
    500D - 800
    1000D - 550 w kicie IS

Tu, gdzie sprzedają ~75% wszystkich swoich luster mają wszystkie bazy obstawione.

W 60D zobaczymy jeszcze dalej posuniętą obróbkę w aparacie w realu i imho to jest super, korzystam z tego codziennie w LX3, gdzie mam ustawione RAW+jpg
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    niekoniecznie z domykaniem - istotne jest to, że te czynniki wpływają na efektywną rozdzielczość czego efektem jest to, że to nie limit dyfrakcyjny pozostaje jedyną przeszkodą, a suma wszystkich czynników. Mam tu na myśli przede wszystkim CA i komę.

Rzecz sprowadza się więc do tego, że nie ma szkieł idealnych i jeśli limit dyfrakcyjny ogranicza rozdzielczość przy f/6,3 to po dołożeniu innych wad otrzymamy wspomniane przeze mnie wartości. Oczywiście tylko najlepsze szkła zapewniają odpowiednio wysoką rozdzielczość przy tak otwartych przysłonach i w tym cały problem.
    Popełniasz jakiś dziwny błąd logiczny... jeśli przy f/6,3 jest limit dyfrakcyjny to wystarczy że szkło jest najostrzejsze przy tej przesłonie... Wady które wymieniłeś zwykle przy niższych przesłonach są bardziej widoczne, więc czemu niby rozdzielczość wynikowa wtedy miałaby być lepsza?

Poza tym już Ci przecież pokazałem że na samplu przy f/8 są szczegóły wielkości pojedynczych pikseli...
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie wiem ,ale ktoś zrobił porównanie do K-7 i nadal twierdze, że jpgi z 7D mnie nie porażają, wręcz przeciwnie (zwłaszcza sample na dpreview są straszne):
    Może być odszumiarka, a może być inny kąt ułożenia tej kurtki.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie wiem ,ale ktoś zrobił porównanie do K-7 i nadal twierdze, że jpgi z 7D mnie nie porażają, wręcz przeciwnie (zwłaszcza sample na dpreview są straszne)
    Miazga jak dla mnie.
    Znowu Askey i jego szkła EF kalibrowane pod D3... Akustyk z tego habilitację pisał
    Ziew...

Masz nieostre 3200 z budżetowej blekoty
    http://www.robgalbraith.com/public_f...00_Profile.jpg

A propos jpgów: zawsze możesz kupić Sony
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-09-2009 o 13:41
    the silence is deafening

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Dzis wszystkie firmy ida w kierunku bajerowania aparatu z ktorym nie wiaza sie duze koszty. Tak jak 20 lat temu Canon zrobil migawke co daje synchro przy 1/250 tak klepie to do dzis. Chyba czas na jakis postep,zwlaszcza ze matryca mala... Po drugie sterowanie okiem,dalo sie na 45 punktach EOSa 3 12 lat temu a dzis sie nie da na 19. MultiSpot tez byl,a dzis sie juz nie da... Wyswietlacz linii na matowce to byl jeszcze w analogowych minoltach,dzis wielkie hallo...

Strona 40 z 285 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów