Strona 28 z 285 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Nie rozumiem. To masz nastawione w puszce JPG i robisz fote (tak napisałeś) i chcesz zmienić na RAW zanim się zapisze na karcie ?
    tak. Mam tak w kompakcie S60 i chwalę taki bajer. Po strzeleniu foty w aparacie siedzi RAW i jak masz nastawiony jpeg to zapisze do jpeg. Ale jak w ciagu 1 sek po strzale nacisniesz przycisk to aparat pyta czy jednak nie zapisac do RAWa.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

7d, dobry do sportu i podróży, dobry też do ptaków, ssaków i makro.... niezbyt szczęśliwy do ślubów - jak to każdy crop 1,6 ...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    tak. Mam tak w kompakcie S60 i chwalę taki bajer. Po strzeleniu foty w aparacie siedzi RAW i jak masz nastawiony jpeg to zapisze do jpeg. Ale jak w ciagu 1 sek po strzale nacisniesz przycisk to aparat pyta czy jednak nie zapisac do RAWa.
    Dzięki. Ciekawe . Właśnie ten czas na podjęcie decyzji mnie szczególnie nurtował. Za długi to on nie jest . I w 7D to też możliwe ? Do tego służy przycisk RAW-JPG ? Ja i tak wszystko w RAW-ach robię.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie

Domyślnie

DPR piszą:
    Shoot an additional file
    The camera shoots a RAW or JPEG file in addition to whichever file type it is currently shooting (it has no effect when shooting RAW+JPEG). The size and quality of the additional file is defined on the third 'Rec' menu page.
    Więc raczej masz czas na zastanowienie przed zrobieniem zdjęcia...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-09-2009 o 00:47
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    DPR piszą:

Więc raczej masz czas na zastanowienie przed zrobieniem zdjęcia...
    Zawsze uważałem, że PREWIZUALIZACJA to podstawa i warto ją ciągle ćwiczyć .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Tylko teraz pytanie - czy jest sens istnienia cropa 1.3 (1d) po tym jak pokazali 7D?
    Jest sens. Nikt nie ma ochoty wymieniać szklarni za tysiące dolarów z tego powodu, że teraz mamy inny obrazek. Znam paru prawdziwych (w sensie nie takich co siedzą na forum i testują linijki) fotoreportów i każdy wyrażał się dokładnie tak samo. 1.3 jest w sam raz. Do sportu to sebcio80 pisze jak mantre ze to idealne jest. dlaczego wiec mieliby z tego rezygnowac? Jest pewna grupa odbiorcow (pro-sport, pro-reporterka) wiec bedzie sie robilo.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Sam fakt, że jedni chcą grzebać APS-H, inni za to liczyli na pojewienie się tej matrycy w 7D pokazuje jak odmienne mogą być opinie.

A takie pytanie o uszczelki. Uszczelnienie na poziomie 1N. Tzn. że co? Najwyższa jakość? Lepiej czy gorzej niż cyfrowe jedynki?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    a dlaczego ??

Wciąż oczekuje 1dmk4 co pokażą.
    Rozumiem ze chodzi o nastepce 1dmk3 ............bo znajac paniczny strach( przesad ) do cyfry "4"( cos jak u nas do cyfry "13", tylko do zwielokrotnionej potegi ) wsrod Japonczykow, nie sadze aby takowa pojawila sie na korpusie nastepnego "sportowca":razz:

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Sam fakt, że jedni chcą grzebać APS-H, inni za to liczyli na pojewienie się tej matrycy w 7D pokazuje jak odmienne mogą być opinie.

A takie pytanie o uszczelki. Uszczelnienie na poziomie 1N. Tzn. że co? Najwyższa jakość? Lepiej czy gorzej niż cyfrowe jedynki?

jest gdzieś wcześniej w tym wątku rozrysowany rozkład tych uszczelek

1N nie rozbierałem ale w drastyczne warunki typu np. plaża, ryzyko uszkodzenia czy deszcz - na pewno to on ląduje u mnie w torbie a nie 5D
    Po prostu trzymany w ręku budzi zaufanie, że wszystko będzie ok i wszystko jest ok. Gdyby nie czas najchętniej robiłbym tylko nim ; )

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    1N nie rozbierałem ale w drastyczne warunki typu np. plaża, ryzyko uszkodzenia czy deszcz - na pewno to on ląduje u mnie w torbie a nie 5D
    Ale to wynika z uszczelnień, czy po prostu z faktu, że analog (nawet topowy) jest kilkukrotnie tańszy od cyfrówki? Ja w takie warunki najchętniej zabieram Praktikę, ale ciężko ją nazwać uszczelnianą... ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 28 z 285 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów