Strona 27 z 285 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariog Zobacz posta
    Niezle szumi a do tego rzadko spotykany zestaw - 200 f/2.0 IS to dosc kosztowne szkielko..
    W opisie soft beta i body beta wersja wiec ok poczekajmy na dp review - bez paniki !!
    Zobaczymy czy tym razem się pospieszyli i gdzie dali tyłka w konstrukcji- skrzywienie przez 1dmk3 heheh
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 01-09-2009 o 23:11
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Jasne stracił. A stare 5d to już leżą w piwnicach i nikt ich nie chce bo w ogóle nie mają auto focusa.
    Stare 5D służą swoim użytkownikom i jeszcze bardzo długo służyć będą, bo nie widzą oni sensownego następcy ich starych body z tej półki cenowej (a nie zamierzają wydawać majątku na ciężką jedynkę lub bawić się w wymianę szklarni i zmianę systemu). 5DmkII nie kusi przesadnie, by wydawać ileś tam tysi PLN mając już stare 5D. AF praktycznie ten sam, a nie każdy potrzebuje więcej niż 12Mpix.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Poczytaj sobie na temat: community marketing, social media marketing, buzz marketing, viral marketing itp. A potem przemyśl swoją wypowiedź, bo na razie nie wiesz o czym piszesz.
    Przykro mi, ale nie trafiłeś. Reklama to jedna z moich specjalizacji wyniesiona ze studiów, w tym właśnie buzz marketing i viral marketing. Tylko co to ma do rzeczy i owego tematu?

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Te obrazki z kawałkami 7D, które od jakiegoś czasu pojawiały się na sieci to nie były jakieś przecieki czy przypadek. To zwykła akcja marketingowa Canona kierowana właśnie do użytkowników for internetowych. Skuteczna zresztą, co widać po ilości komentarzy na CR przy głupim kawałku plastiku.
    Oczywiście, że to nie przypadek, ale wątpię, żeby miały aż takie znaczenie, jak twierdzisz. To, że coś ma w założeniu działać, nie znaczy, że działa w praktyce. Bez dostępu do wewnętrznych danych Canona, nie można nic więcej na ten temat powiedzieć.

Poza tym zauważ, że to najtańsza możliwa forma reklamy, nawet jak niewiele zmieni, nie zaszkodzi jej spróbować (czasami szkodzi, ale to dyskusja nie na ten wątek).

Poza tym, ja mówiłem przede wszytki o tym temacie na tym forum. Wg. mojej oceny nie odgrywa on nawet najmniej istotnej roli w polityce Canona, ale jak mówię, bez wewnętrznych danych, można się tylko domyślać.

Większości się wydaje, że "klient nasz pan", ale przy wielkich firmach, takich jak telefonia komórkowa, sprzęt komputerowy, czy właśnie aparaty, to nie klient decyduje, tylko konkurencja. Jeśli konkurencja nie wprowadza nic nowego, samemu zwykle też się nie wyskakuje przed szereg, bo i po co? Lepiej zachować asa w rękawie na potem.
    A nawet jak konkurencja wyskoczy z czymś nowym, to też jeszcze niczego nie gwarantuje, bo jeśli badania wykażą, że nadal nie ma znaczącego trendu spadkowego, dalej można nie wprowadzać nic przełomowego, choć trzeba pilniej obserwować rynek.

Nie wydaje się, by Canon bał się o swoją pozycję, musi o nią dbać, jak każdy, ale nie tak jak się większości fotografów wydaje.

Gdyby nie konkurencja, Canon sam dyktował by ceny i pewnie bylibyśmy na poziomie 10D a klienci nie mieli by nic do gadania, mogliby zamiast fotografować, pójść na ryby.

To jest oczywiście wielkie uproszczenie tego mechanizmu i nie sądzę aby wdawanie się w szczegóły wniosło coś do tego tematu.
    Canon będzie robił swoje i jeszcze wiele wątków, takich jak ten, powstanie, pytających do kogo Canon adresuje swój sprzęt i co on sobie w ogóle myśli.

A wiadomo, że myśli, jak tu wyjść na swoje, to wszystko.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

No i przegrałem pewien zakład. stawiałem głowę na APS-H. A przy okazji dawno żaden wątek nie pędził tak jak ten. Ledwie go dogoniłem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chmm... korekcja ekspozycji +-5EV, spot 2.3% u Canona w takiej puszce - co ta konkurencja jednak znaczy .
    Ktoś na forum Nikona (chyba dpr) napisał, że największą wadą tego body jest napis i bagnet - co to sie porobiło .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    No i przegrałem pewien zakład. stawiałem głowę na APS-H. A przy okazji dawno żaden wątek nie pędził tak jak ten. Ledwie go dogoniłem.
    To musial byc crop 1.6. Tylko teraz pytanie - czy jest sens istnienia cropa 1.3 (1d) po tym jak pokazali 7D?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Ale nie jest źle zobaczyć, że nawet z takim słoikiem tanim wychodzą przyzwoite fotki.
    Chyba jednak ktoś się walnął - teraz sample na dpreview mają w opisie 17-55/2.8 IS. Faktycznie, widać to po zdjęciach na 17 mm - 17-85 miałby, swoim zwyczajem, mega beczkę.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    50D 12800
    http://www.imaging-resource.com/PROD...DhSLI12800.HTM
    5D 12800
    http://www.imaging-resource.com/PROD...2hSLI12800.HTM
    7D 12800
    http://www.imaging-resource.com/PROD...400_NR_STD.HTM
    czy mi się wydaje czy jest widoczna różnica pomiędzy szumami na 5dmk2 a 7d na korzyść 7d?
    Pomijając już, co wyszło zresztą wcześniej, że porównujesz 12800 i 6400, to zwróć uwagę, że to 6400 z 7D jest z napisem STD, czyli z odszumianiem ustawionym na standard. Ściągnij sobie analogiczne zdjęcie (tzn. z iso 6400) bez odszumiania, a zobaczysz sporą różnicę w szumach, choć na tej najbardziej czerwonej serwetce z koła serwetek dostrzeżesz pewnie o wiele więcej szczegółów.
    Natomiast zdjęcie z 5Dm2 nie jest opisane w tej kwestii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chmm... korekcja ekspozycji +-5EV, spot 2.3% u Canona w takiej puszce - co ta konkurencja jednak znaczy .
    Ktoś na forum Nikona (chyba dpr) napisał, że największą wadą tego body jest napis i bagnet - co to sie porobiło .
    to fakt ale pare rzeczy brakuje.
    -autoiso
    -shutter lag nie jedynkowy
    -jeden slot kart.
    -pomiar swiatla powiazany z punktem AF tylko w pomiarze matrycowym
    -bardzo drobny minusik za rozmieszczenie punktow AF.
    -af do 5.6 a nie 8

Pewno jeszcze pare drobnych niuansikow by sie znalazlo. Najwazniejsze jednak to jak wypadnie nowy AF w servo, na to jednak trzeba chwile czasu az ludzie potestuja. Ale fakt dawno juz tak duzo usprawnien nie dali na raz.
    Nareszcie jest crop ktory budzi porzadanie a nie jest tylko kompromisem.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    to fakt ale pare rzeczy brakuje.
    -autoiso
    -shutter lag nie jedynkowy
    -jeden slot kart.
    -pomiar swiatla powiazany z punktem AF tylko w pomiarze matrycowym
    -bardzo drobny minusik za rozmieszczenie punktow AF.
    -af do 5.6 a nie 8

.
    Z tego wszystkiego to tylko autoISO żal (tzn. jest, ale ułomny), ciekaw jestem jak się ten powiązany pomiar światła będzie sprawował...
    hm...

Strona 27 z 285 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów