Strona 75 z 246 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jesli juz jestesmy przy bluzganiu na ergonomie Canona.... to ja bym chcial normalna kurtynke do okulara. nie tego syfiastego gumowego kondoma, co go Canon na pasku, bog wie po co dodaje, tylko normalna, szczelna kurtynke blokujaca dostep swiatla do toru optycznego od tzw. d* strony.

bo z mocnych filtrow ND korzystam znacznie czesciej niz chocby z AI-Servo i nie mam zadnych watpliwosci, ze wiekszosc szanujacych sie landszafciarzy tez by z takiej kurtynki skorzystala...
    i ja za tym drobiazgiem mocno wzdycham, tu i w Nikonie nie jest lepiej - ficzer zarezerwowany dla profi (700-ka chyba jako pierwsza nie-topowa ma), niby drobiazg ale jaki przydatny, myślałem, że 7-ka bedzie takim d700 w cropie, i chyba jest tylko bez kurtynki, a szkoda.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

"ISO Sensitivity and Noise levels" - ten test zupelnie zrypany, sample takie, ze nie jestem w stanie ocenic niczego..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem skąd ta mania testowania na futerkowych lalkach, bo naprawdę trzeba się wtedy mocno przyjrzeć, żeby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski. Niestety po dłuższym patrzeniu widać, że zdjęcia z 7d są wyprane z detali.

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie wiem skąd ta mania testowania na futerkowych lalkach, bo naprawdę trzeba się wtedy mocno przyjrzeć, żeby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski. Niestety po dłuższym patrzeniu widać, że zdjęcia z 7d są wyprane z detali.
    Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    Nie ma co się dziwić, w końcu wpakowano kolejne MegaPixele do tego 60D... przepraszam do 7D.
    Drugi DIGIC4 da rade i wypierze szumy kosztem szczegółów, chociaż trzeba być dobrej myśli.
    Na pewno przynajmniej 5000 "prawdziwych" fotografów na świecie się ucieszyło - kropla w morzu. Pewnie w samym Tokio jest ich więcej.
    No wyprane, szczególnie jak się porównuje przedprodukcyjną puszkę z tą która jest na rynku od dłuższego czasu i po upgradzie firmware ... ludzie wyluzujcie.
    Ostatnio edytowane przez sfw ; 26-09-2009 o 10:26

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Różnice nie są powalające. W praktyce (dla mnie) przy takich powiększeniach jak tu pokazano - pomijalne. Pozostaje wyłącznie wybór czy ktoś potrzebuje FF czy nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 28-09-2009 o 08:29
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Dzięki gietrzy Muszę przyznać, że odwalasz dla tego wątku kawał dobrej roboty. Sam nie mam na tyle czasu, by szukać nowych zdjęć/recenzji, dlatego z zadowoleniem korzystam z publikowanych przez Ciebie linków

Mam do ogółu jedno pytanie - czy ktoś gdzieś widział nocną fotę 7D, tylko że ISO 100, statyw itd. Taki dobry landszaft. Bo ja chyba przegapiłem albo po prostu takiej jeszcze nie było.
    Pozdrawiam

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Mam do ogółu jedno pytanie - czy ktoś gdzieś widział nocną fotę 7D, tylko że ISO 100, statyw itd. Taki dobry landszaft. Bo ja chyba przegapiłem albo po prostu takiej jeszcze nie było.
    musisz poczekac, az aparat dotrze do rak fotografow, bo poki co miela go onanisci. a ISO 100, a juz zwlaszcza robienie ze statywu, zdecydowanie nie jest sexy
    www albo tez flickr

Strona 75 z 246 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów