Strona 70 z 285 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Te utyskiwania na AF Canona czasami rozbrajają, Panowie i Panie jak pisał MMM i paru innych, trawa jest zawsze bardziej zielona/żółta czy jeszcze jakaś tam inna u sąsiada. Jak poszukacie to można znaleźć na sieci porównanie AF z D3 i tak dziadoskiego pod tym względem 1D MKIII, wyniki były conajmniej ... zadziwiające! Żeby nie było oftopicznie to ... 7D wygląda bosko!!! Mam nadzieję, że takie również będzie robił zdjęcia (w odpowiednich rękach).

pzdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    Te utyskiwania na AF Canona czasami rozbrajają, Panowie i Panie jak pisał MMM i paru innych, trawa jest zawsze bardziej zielona/żółta czy jeszcze jakaś tam inna u sąsiada. Jak poszukacie to można znaleźć na sieci porównanie AF z D3 i tak dziadoskiego pod tym względem 1D MKIII, wyniki były conajmniej ... zadziwiające! Żeby nie było oftopicznie to ... 7D wygląda bosko!!! Mam nadzieję, że takie również będzie robił zdjęcia (w odpowiednich rękach).

pzdr
    A Ty byłeś po jednej i po drugiej stronie? W półce xxD i xxxD różnica do tej pory (7D) była zdecydowana.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Ja nie utyskuję na AF w Canonach - po prostu chciałem lepszy . W swoich puszkach już się przyzwyczaiłem , że w przypadku gorszych warunków oświetleniowych AF musi pomysleć - mowa tu o 5D i późniejsze 5D mkII . Dlatego z radością witam 7D .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A Ty byłeś po jednej i po drugiej stronie? W półce xxD i xxxD różnica do tej pory (7D) była zdecydowana.
    Byłem nawet po 4 stronach bo za wyjątkiem obozu czerwonego i żółtego to jeszcze Pentax i Minolta. Rozumiem, że chodzi o różnicę pomiędzy Canon xxD a resztą świata i Canon xxxD i resztą świata? Jeśli tak to ... trawa bardziej soczysta i zielona po drugiej stronie. Miałem dwie puszki z półki Canon xxD i jeśli tylko znało się i przestrzegało ograniczeń punktów AF nie miałem z nimi żadnych problemów. Wygląda na to, że siódemka będzie miała jeszcze dokładniejszy i bardziej rozbudowany AF niż seria 40/50D (który nota bene już był super) więc powinno być tylko lepiej. Ja osobiście chętnie bym kupił 7D, no chyba, że wcześniej zaanonsują nowego Marka wtedy się zastanowię.
    Ostatnio edytowane przez sfw ; 09-09-2009 o 17:59

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    Wygląda na to, że siódemka będzie miała jeszcze dokładniejszy i bardziej rozbudowany AF.
    Za to z chęcią wypiję. Jak tak to być może jeszcze raz zaryzykuję Canona.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak dla mnie super. Wreszcie będziemy mieć swojego D300 tylko dlaczego dopiero teraz ???

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Domyślnie

Cóż, jak zwykle przy każdej premierze... Same tylko narzekania!
    A przecież to nader przyzwoity aparat... jak na cropa!
    Mi tam on się podoba, choć go nie kupię, bo ani sportu nie robię, ani ptasząt, za to - jak ktoś tu mądrze napisał - jestem z tych maniaków, dla których zdjęcia bez papierowej głębi ostrości i winiety -2EV są jakieś takie... niepełnowartościowe! Poza tym planuję przejście na wyłącznie manualne szkła, więc jakość AF w siódemce mnie literalnie gila.
    Pozostałej grupie, czyli wszystkim normalnym ludziom ten aparat powinien sprawić wiele radości!
    Pozdrawiam!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

ogólnie w zdjęciach z korpusów powyżej 5k różnic trzeba się dopatrywać, im wyżej cena w górę tym mniejsze są różnice.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Strona 70 z 285 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów