Strona 44 z 285 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    Jednak magia FF dalej ciagnie i pewnie powstanie niejeden watek " co wybrac 7D czy 5 D II"...
    Tak jeszcze w tej kwestii - czy można prosić któregoś moderatora o zmianę tematu tego wątka, bo jest bez sesnu IMHO?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Przecież taki 10-22 za circa 3500 to jest kpina, jak Lkę 17-40 można mieć dobre 5 stów taniej :/
    Sorry, ale jeśli komuś zależy na jakości obrazu, nie tylko w centrum kadru, to na 17-40 nawet nie spojrzy (na FF). Jakość obrazu na brzegach APS-C z 10-22 bije na głowę 16-35mm f/2,8 L II na FF
    hm...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    za dużo
    kto z tego korzysta(..)
    Servo (mam nadzieje).

Poza tym to jest 100% wizjera wiec wydaje sie ze mniej zajmuje niz w 40/50d. Zrobcie sobie podzial w mocnych punktach i zobaczcie jak daleko oddalone sa punkty AF. Gora dol idealnie. Lewo, prawo - 2 pkty do wyboru. Jedynie LG, PG, PD, LD beda wymagaly delikatnego przekadrowania chociaz jak trafi tam gdzie jest to wielkiej tragedi nie bedzie, mozna pozniej delikatnie poprawic kadr.

Na uklad punktow AF juz w 5d osobiscie az tak nie narzekam (chociaz fajnie jakby bylo szerzej) co na ich skutecznosc(punkty poza centralnym). O ile gora i dol jako tako trafiaja to lewo prawo moge zapomniec.

Podsumowujac o ile skutecznosc ukladu AF bedzie na dobrym poziomie to to bedzie jeden z ostatnich elementow na ktory mozna bedzie narzekac..

Początki nałogu

Domyślnie

No punktów więcej, ale niestety chyba pokrywają zbyt mały obszar...

Ale chcecie więcej? Kupować 1ds3 albo 1d3

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta

tak samo bedzie pewnie z servo, jakos nie wierze, ze w 7d bedzie ono na poziomie jedynek... za piekne by to bylo

Dopiero zaczyna Awatar Ciepły
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak sobie czytam i czytam ten cały wątek i z podziwu wyjść nie mogę jakie to mamy sflustrowane społeczeństwo forumowe. Ledwo sprzęt się ukazał, nie ma jeszcze przektycznie żadnych dobrych testów, ale już tak z 90% osób jedzie po tym sprzęcie na maxa jacy to są rozczarowani, że nie to czego się spodziewali itp. Aż czytać się nie chce. Przecież Canon nie zmusza nikogo do kupowania tego co sprzedaje, jak ktoś jest nie zadowolony ze sprzętu to niech przejdzie to innej stajni przecież wybór jest duży, już nie tylko Nikon. Pewnie będzie tak że z połowa tych niezadowolonych przesiądzie się na nowy sprzęt i potem będą piać z zachwytu jakie to cacko mają.

Dla mnie 7D idealna, jak rzeczywiście lepiej działać będzie AF i zdjęcia z nowej matrycy nie będą gorsze od 50D to biorę w ciemno. Czekam niecierpliwie na dobre testy. Cieszę się, że nie zmienili kart pamięci i została CF, szkoda że zmienili akumulatory bo mam dwa bardzo dobre i będę musiał je sprzedać.
    Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Sorry, ale jeśli komuś zależy na jakości obrazu, nie tylko w centrum kadru, to na 17-40 nawet nie spojrzy (na FF). Jakość obrazu na brzegach APS-C z 10-22 bije na głowę 16-35mm f/2,8 L II na FF
    10-22 ma w rogach bardzo duże aberracje, zdecydowanie większe niż 16-35 II i eLka bije EF-S na głowę.
    10-22 na cropie miał minimalnie lepsze narożniki ale to tak dopiero od połowy zakresu. 16-20mm w 16-35II jest rewelacyjne i żaden crop 10-22 nawet się nie umywa pod względem rozdzielczości, aberracji i beczki. Kolorystyka 10-22 a 16-35II to też różne bajki.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 03-09-2009 o 17:40

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    W Ds wcale nie wygląda to lepiej:

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Na uklad punktow AF juz w 5d osobiscie az tak nie narzekam (chociaz fajnie jakby bylo szerzej) co na ich skutecznosc(punkty poza centralnym). O ile gora i dol jako tako trafiaja to lewo prawo moge zapomniec.
    Cóż - im dalej od centrum kadru tym bardziej "prawa fizyki są nieubłagane"
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 03-09-2009 o 17:48 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar darekmil73
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak jeszcze w tej kwestii - czy można prosić któregoś moderatora o zmianę tematu tego wątka, bo jest bez sesnu IMHO?
    Popieram.

Niektórzy czekali na APS-C i się cieszą (w tym ja).
    A czy jest w ogóle na tym forum np. taki ptasiarz, dla którego 1 września było najgorszym dniem roku?
    Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    10-22 ma w rogach bardzo duże aberracje, zdecydowanie większe niż 16-35 II i eLka bije EF-S na głowę.
    10-22 na cropie miał minimalnie lepsze narożniki ale to tak dopiero od połowy zakresu. 16-20mm w 16-35II jest rewelacyjne i żaden crop 10-22 nawet się nie umywa pod względem rozdzielczości, aberracji i beczki. Kolorystyka 10-22 a 16-35II to też różne bajki.
    Poproszę dowolne zdjęcie z dowolnego obiektywu, dowolnej puszki FF z zakresu poniżej 24mm w pełnej rozdzielczości przy przysłonach ze światłem lepszym niż 5,6 Oczywiście takie by brzegi kadru nie znajdowały się poza GO.
    hm...

Strona 44 z 285 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów