Strona 42 z 285 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Jak by byl 3d to kto mailby kupic 5d albo 1d?
    Canon zapelnia luki cenowe i tyle. Nowatoraska firma to juz nie jest bo dzis to Panas sypie nowinkami.
    5D kupi ten komu nie potrzeba 3D albo go na 3D nie stać. Bedzie to takie xxD tyle że z pełną klatką.
    1D jest duże zintegrowane z gripem, bedzie mialo wiele profi bajerów i to wystarczy.

Moim zdaniem Canon po paru latach w końcu ma większy problem w postaci aparatów konkurencji niż własnych (że będą za dobre) i teraz właśnie ten problem rozwiązuje.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Zatem dobra wiadomość dla wszystkich czekających na super usprawnione 5D - Już niebawem.
    Oczywiście - tyle że w postaci 1Ds mk4(pewnie z inna nazwą - śmierć ).

3D - FF z pro af i uszczelnieniami za 5k$ z miejsca zabił by sprzedaż Dsa(8k$)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Serii xxD już nie będzie!
    A skąd ta informacja? To wbrew pozorom nie plotkarski wątek.

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Technologie podobno są, tylko że leżą podobno w szufladach
    Podobno, może - skąd wiadomo, że są?
    Może to co jest teraz na rynku to optimum możliwości technologicznych ale także w odniesienu do ceny. Nie pomijajmy tego ostatniego czynnika - to się musi opłacać.

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    plastelina na 100 iso ? oby tak dalej
    Ciekawe bo jakoś na innych zdjęciach tego nie widać .
    Przypomina mi się zupełnie sytuacja z premiery 5D mkII - to była tragedia, szumofon, mydło i co tam jeszcze :wink:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-09-2009 o 13:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Póki co oddalamy się od 3D, nie będzie miało tyle MPx ile miało mieć a więc najbliższy przystanek to 7D w FF ztcp - 46 MPx i w związku z tym brak:

24-70 II, 16-35 III, 70-200IS II, 100-400 IS II, 35II, 24-105 II i nowych telasów (200/2 podobno jest projektowane pod 45-65 MPx w FF)
    45-65 MPx będzie w nowym 1Ds

W 5D większości ludzi nie brakuje pixeli tylko AFa i to w 3D dostaną razem z cała masą bajerów z 7D.

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

To juz Nikon zrobil synchro 1/300 w F5 i Minolata w Dynax 9,wiec nie mozna mowic ze sie nie da.
    Co do histogramu to tez kupa i brak rozwoju,bo w liveview powinino byc pokazane miejsce przepalu/niedoswietlenia a nie dopiero po zrobienu fotki. Dodam,ze taki bajer miala juz ANALOGOWA Minolta 7- pokazywala o ile ev dane pole matrycy pomiarowej rozni sie od sredniej!

Kolejna rzecz ktora powinna byc w reporterskim aparacie to wibracja w gripie sygnalizujaca np zlapanie ostrosci.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przypomina mi się zupełnie sytuacja z premiery 5D mkII - to była tragedia, szumofon mydło i co tam jeszcze :wink:.
    A coś się od tego czasu zmieniło w tej kwestii?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Rob je wyostrza, że wydaja sie ostre, ale cyfrowo zaszumione.
    No, ale ostatecznie zdjęcie wygląda OK i dlatego

Trzeba poczekać na RAW-y, ale optymistą nie jestem.
    dostaliśmy mRAW

Po porównaniu do K-7, Canon dostaje ostro w d...sko, a przecież jpgi w Canonie nigdy nie były złe.
    Dzisiaj wszystko dostaje w dupsko od 300D w 1:1 jeśli idzie o DR - sample Janka pięknie to pokazują. Poza tym nie zapominaj, że Askey imho ma rozjechane szkła, szczególnie ztcp 24-70L. Dodatkowo pewnie włączył NR na standard (ja tam wolę rgb-szum plus detal) bo na odbitce zostaje tylko detal
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Co do histogramu to tez kupa i brak rozwoju,bo w liveview powinino byc pokazane miejsce przepalu/niedoswietlenia a nie dopiero po zrobienu fotki.
    Tak! To jest jeden z najlepszych ficzerów w Sony R1 (zebra patterrn), jeszcze mi się nie zdarzyło przepalić fotki jeżeli tego nie chciałem. Dziwie się, że nie ma tego w alfach.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Oczywiście - tyle że w postaci 1Ds mk4(pewnie z inna nazwą - śmierć ).

3D - FF z pro af i uszczelnieniami za 5k$ z miejsca zabił by sprzedaż Dsa(8k$)
    Nieprawda, na rynku w który celuje 1Ds, 3k$ to drobniaki, to głownie zdjęcia mody i reklamy, tam liczą się mpixy, szybkie transfery masa innych rzeczy, tam trafi nowy 1Ds z ponad 45Mpix.

Naprawdę popatrzcie na chłodno, to jest genialne zagranie. Canon stworzy sobie dwie nowe linie nie narażając na szwank starych a jedynie uderzając w konkurencję. To że część użytkowników segmentu 1Ds przejdzie do 3D to nie problem, gorzej że obecnie przechodzą albo na 5D które jest tańsze niż potencjalne przyszłe 3D albo do konkurencji.
    Te linie są tak sprytnie pomyślane że raczej każdy będzie chciał iść o oczko wyżej niż niżej. Ci co lubią xxD ze smakiem spojżą na 7D, użytkownicy 5D na 3D, ci którzy potrzebują max wezmą 1Ds a ci którym wielkie kloce zbrzydły kupią 3D zamiast tańszego 5DmkII
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 03-09-2009 o 14:06

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

To juz Nikon zrobil synchro 1/300 w F5 i Minolata w Dynax 9,wiec nie mozna mowic ze sie nie da.
    Jaka była żywotność migawki F5? Na pewno duża, jak na analog, ale jaka?
    Jaka była żywotność migawki D9? Na pewno duża, jak na analog, ale jaka?
    I wreszcie - o ile EV różni się 1/250s względem 1/300s - o 1/4 EV, czy to jest realny zysk?
    Fotograf platoniczny

Strona 42 z 285 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów