Strona 41 z 285 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czytając recenzje na różnych zagranicznych forach widzę wyraźnie że Canon wprowadzając 7D postanowił pozamiatać w segmencie pół profi i po paru latach snu zimowego znowu pokazał kto tu rozdaje karty, teraz ten sam ruch wykona na rosnącym w siłę segmencie "profi backupów". Pomyślcie co będzie oznaczało wpakowanie do takiej puszki z tymi ficzerami pełnej matrycy? Linia 5 będzie mogła być dalej rozwijana tak samo jak xxD natomiast utworzone zostaną dwie nowe które pozwolą wyciągnąć kolejną porcję kasy od swoich (ale to bez trudu udaje się zawsze) jak i co najważniejsze obcych użytkowników.
    Mam bardzo silne przeczucie że 3D będzie czymś co ma skłonić ludzi jeszcze silniej do zmiany systemu na Canona niż zrobiło to stare dobre 5D.
    Zatem dobra wiadomość dla wszystkich czekających na super usprawnione 5D - Już niebawem. Oczywiście w cenie 2x5DMkII ale to już detal ;-)
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 03-09-2009 o 13:43

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie wiem ,ale ktoś zrobił porównanie do K-7 i nadal twierdze, że jpgi z 7D mnie nie porażają, wręcz przeciwnie (zwłaszcza sample na dpreview są straszne):

tu dyskusja: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=32904182

Miazga jak dla mnie.
    plastelina na 100 iso ? oby tak dalej

Czytając recenzje na różnych zagranicznych forach widzę wyraźnie że Canon wprowadzając 7D postanowił pozamiatać w segmencie pół profi i po paru latach snu zimowego znowu pokazał kto tu rozdaje karty, teraz ten sam ruch wykona na rosnącym w siłę segmencie "profi backupów". Pomyślcie co będzie oznaczało wpakowanie do takiej puszki z tymi ficzerami pełnej matrycy? Linia 5 będzie mogła być dalej rozwijana tak samo jak xxD natomiast utworzone zostaną dwie nowe które pozwolą wyciągnąć kolejną porcję kasy od swoich (ale to bez trudu udaje się zawsze) jak i co najważniejsze obcych użytkowników.
    Mam bardzo silne przeczucie że 3D będzie czymś co ma skłonić ludzi jeszcze silniej do zmiany systemu na Canona niż zrobiło to stare dobre 5D.
    Zatem dobra wiadomość dla wszystkich czekających na super usprawnione 5D - Już niebawem. Oczywiście w cenie 2x5DMkII ale to już detal
    no właśnie nie pozamiatał.

Bywalec

Domyślnie

sober, zerknij sobie na wykres rozdzielczości dowolnego szkła np na optycznych. Widzisz, gdzie jest szczyt rozdzielczości? (i to przy znacznie mniej gęstych matrycach!) Ja piszę o praktyce, a nie o teorii.
    hm...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Dzis wszystkie firmy ida w kierunku bajerowania aparatu z ktorym nie wiaza sie duze koszty. Tak jak 20 lat temu Canon zrobil migawke co daje synchro przy 1/250 tak klepie to do dzis.
    A jaki chciałbyś czas synchronizacji przy migawce FP? Mechanicznie ciężko zrobić dużo krótszy, nie robiąc migawki bardzo lekkiej (i zapewnie mało trwałej). Multispot i inne cuda... było fajnie, będzie lepiej - histogram jest najdokładniejszym światłomierzem, kropka.
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Póki co oddalamy się od 3D, nie będzie miało tyle MPx ile miało mieć a więc najbliższy przystanek to 7D w FF ztcp - 46 MPx i w związku z tym brak:

24-70 II, 16-35 III, 70-200IS II, 100-400 IS II, 35II, 24-105 II i nowych telasów (200/2 podobno jest projektowane pod 45-65 MPx w FF)
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Może być odszumiarka, a może być inny kąt ułożenia tej kurtki.
    Wygląda na odszumiarke już od ISO100. Kąt kurtki wydaje sie identyczny.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Jak by byl 3d to kto mailby kupic 5d albo 1d?
    Canon zapelnia luki cenowe i tyle. Nowatoraska firma to juz nie jest bo dzis to Panas sypie nowinkami.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    Historia oceni który z nas ma rację

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    K30D pozamiata na pewno, no ale nic witamy na forum
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    bo dzis to Panas sypie nowinkami.
    Wolę wczorajszego 7D niż dzisiejsze mono.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-09-2009 o 13:50 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Masz nieostre 3200 z budżetowej blekoty
    http://www.robgalbraith.com/public_f...00_Profile.jpg
    Rob je wyostrza, że wydaja sie ostre, ale cyfrowo zaszumione. Trzeba poczekać na RAW-y, ale optymistą nie jestem. Po porównaniu do K-7, Canon dostaje ostro w d...sko, a przecież jpgi w Canonie nigdy nie były złe.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 41 z 285 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów