Strona 32 z 285 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Chyba mylisz szumy ze szczegółami, ale co tam....

Anyway.
    Mi się 7D podoba, przenieśli w końcu ON/OFF w normalne miejsce. Jedyne co mi się nie podoba, to to że z gripem nadal Canon wygląda jak body z gripem, zamiast jak jedynka.
    Nikona ma pięknie spasowane gripy.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

ja mam gripa w 20D i wcale nie czuje, zeby bylo zle. przede mna lezy za to E-3 z gripem i powiem ci, ze patrzac na to, to nie mozna narzekac

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Jak dla mnie 7D jest niemalze idealem, tyle tylko, ze mam obawy megapixelowe. Czekam az sie pojawi znacznie wiecej testow na wysokich czulosciach.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

jako fotograf przyrody widzac pierwsze specyfikacje 7-demki liczylem na 1.6x i teraz smialo moge powiedziec , ze jesli nie bedzie wpadki z matryca (jakosc,szumy) to bedzie puszka idealna (jak na teraz)
    Regulamin pkt 8.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Jak dla mnie 7D jest niemalze idealem, tyle tylko, ze mam obawy megapixelowe.
    A ja już wiem że na mRAW będę głównie robił

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A ja już wiem że na mRAW będę głównie robił
    popieram. mRAW Vitez kiedy zakup?
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja mam takie pytanie do osob znajacych sie w temacie, otoz jesli mRAW i sRAW sa to funkcje programowe to dlaczego sa to zawsze wartosci 2 i 4 razy mniejsze od wyjsciowego?

dlaczego nie robia RAW przy matrycy 18 Mpix np 12 Mpix?

druga sprawa, jesli te mniejsze RAWY sa programowo juz ruszane to juz to nie sa prawidziwe RAWy (jak Wy to nazywacia smiesznie "nagatywy cyfrowe") wiec jaki jest sens ich uzywania?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Moim zdaniem sens używania RAWów jest niezmienny i zawsze ten sam - nadwyżka informacji, którą można pożytecznie przetworzyć
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grus444 Zobacz posta
    jako fotograf przyrody widzac pierwsze specyfikacje 7-demki liczylem na 1.6x i teraz smialo moge powiedziec , ze jesli nie bedzie wpadki z matryca (jakosc,szumy) to bedzie puszka idealna (jak na teraz)
    Ja podobnie, uważam że to idealny aparat dla fotoprzyrodnika, tu APSc robi za dodatkowy exender, bez straty jakosci szkła. Uzupełniając zestaw o 5d nieważne jaką wersją, można zdziałać cuda. Po prostu czekam na dostępność 7d.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja mam takie pytanie do osob znajacych sie w temacie, otoz jesli mRAW i sRAW sa to funkcje programowe to dlaczego sa to zawsze wartosci 2 i 4 razy mniejsze od wyjsciowego?

dlaczego nie robia RAW przy matrycy 18 Mpix np 12 Mpix?

druga sprawa, jesli te mniejsze RAWY sa programowo juz ruszane to juz to nie sa prawidziwe RAWy (jak Wy to nazywacia smiesznie "nagatywy cyfrowe") wiec jaki jest sens ich uzywania?
    A co to za pytanie w tym wątku? Nie zauważyłeś jeszcze, że w 7D właśnie tak NIE jest zrobione? mRAW ma 10 mpix co nie jest 1/2 18 mpix.
    Sens używania jest taki, że o ile ginie część informacji związana z rozdzielczością, to ciągle pozostaje informacja o zakresie tonalnym/barwowym. Znacznie więcej uzyskasz rozjaśniając/ściemniając RAWa niż jpg'a który ma ucięte sporo informacji.
    hm...

Strona 32 z 285 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów