Strona 281 z 285 PierwszyPierwszy ... 181231271279280281282283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 801 do 2 810 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie Odp: 7d - już oficjalnie!

Cytat Zamieszczone przez Kotwica we wodzie Zobacz posta
    Powiedzcie mi jeszcze czy 7D ma jakieś ukryte wady które mogą wyjść w przyszłości ? Pytam bo zauważyłem że wiele osób sprzedając używki na allegro sprzedaje siódemki z przebiegiem około 4000 klapnięć - to strasznie mało i aż żal sprzedawać z takim przebiegiem dlatego wydaje mi sie to podejrzane
    Nawet jak będzie miał 40 000 klapnięć to jeszcze pikuś. Puszka jest niezwykle wytrzymała . I jak weźmiesz go do ręki to już każde inne body jest beeee . No chyba że MK III czy inne pro puszki . Zresztą te 2 chińczyki na youtube chcieli swojego 7D zniszczyć i nawet po zamrożeniu i nadpaleniu cykał foty dalej ...
    Wad ukrytych nie ma. Najgorsze co mogło go spotkać to raczej jeśli komuś upadł albo zabierał go na jakieś pustynie itp - bo piasek jest paskudny . I wtedy przebieg nie będzie miał znaczenia bo mógł ktoś cykać w studio dużo a inny mógł zabrać na jedną wycieczkę do Egiptu itp. I co wybierasz ? Aha w FJ jest super promocja na nowe 7D z 18-135 - chyba najniższa cena w historii .

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Tak sobie z nudów wygrzebałem... Wszystkie 7D, ISO 400, szkło Canon EF 100 f/2.0 na pełnej dziurze. Czasy między 1/320 a 1/500s. Oczywiście RAW poddany niewielkiej obróbce.
    Tragedia, prawda?

Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Nawet jak będzie miał 40 000 klapnięć to jeszcze pikuś. Puszka jest niezwykle wytrzymała . I jak weźmiesz go do ręki to już każde inne body jest beeee . No chyba że MK III czy inne pro puszki . Zresztą te 2 chińczyki na youtube chcieli swojego 7D zniszczyć i nawet po zamrożeniu i nadpaleniu cykał foty dalej ...
    Wad ukrytych nie ma. Najgorsze co mogło go spotkać to raczej jeśli komuś upadł albo zabierał go na jakieś pustynie itp - bo piasek jest paskudny . I wtedy przebieg nie będzie miał znaczenia bo mógł ktoś cykać w studio dużo a inny mógł zabrać na jedną wycieczkę do Egiptu itp. I co wybierasz ? Aha w FJ jest super promocja na nowe 7D z 18-135 - chyba najniższa cena w historii .
    A tak naprawdę, jak potrzymasz w ręku jakimś 1D lub 1Ds to każde inne będą be...

jp

Nabyłem siódemkę Jestem zadowolony i to bardzo. Jedyne co musze ogarnac to punkty/strefy AF - w 60D tego nie miałem a tutaj np strefowy AF, rozszerzony, punktowy - kiedy jakiego używać - ogarnę to i będzie git. Jeśli chodzi o szumy to widzieliście ten filmik ?

160,320,640 i 1250 ISO. Ciekawe czy każde 7D tak ma czy to tylko jeden przypadek.

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Pytanie do użytkowników 7D, bo miałem opcji sprawdzić tego jeszcze na fabrycznie nowej puszce.

Czerwone podświetlenie występuje tylko na punktach AF czy wali tak po oczach, że daje poświatę na brzegach wizjera?
    Przy włączonej siatce jest to już mniej uciążliwe, gdyż jest ona podświetlana. Czy to konsekwencja potrzeby podświetlania siatki?
    EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Tylko wybrany punkt AF .

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez Kotwica we wodzie Zobacz posta

160,320,640 i 1250 ISO. Ciekawe czy każde 7D tak ma czy to tylko jeden przypadek.
    No ciekawe... Ja ani nie potwierdzam ani nie zaprzeczam Co na to inni 7-kowcy?
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

intrygujący test, na ile miarodajny?
    ciekawe jak jest w 60D (ta sama matryca)

Witam wśród użytkowników C7D...Stało się, t zn. stałem się od dziś użytkownikiem tej puszki. Stałem przed dylematem 70d vs 7D no i stwierdziłem że skoro nie filmuję to po co przepłacać? Pierwsze wrażenia super, trafił mi się bardzo zadbany egzemplarz, wizjer, iso, seria, ergonomia, trzymanie, to jest to czego było mi trzeba, no i wykonanie w starym stylu Canona (solide) Jestem mega zadowolony... Już po pierwszych testach, wszystko w punkt
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    No ciekawe... Ja ani nie potwierdzam ani nie zaprzeczam Co na to inni 7-kowcy?
    nie potwierdzam nie zaprzeczam :]

Strona 281 z 285 PierwszyPierwszy ... 181231271279280281282283 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów