bo nie potrzebuje gripaa patrzac na jakość fotek z 1dIII przy iso 3200 sa bardzo miłe, co o 50d nie powiem
poza tym chyba AF lepszy
![]()
bo nie potrzebuje gripaa patrzac na jakość fotek z 1dIII przy iso 3200 sa bardzo miłe, co o 50d nie powiem
poza tym chyba AF lepszy
![]()
szumami w 7d na pewno bym się nie przejmował. Jak pisali poprzednicy 7d przewyższa 40 we wszystkim. Mam pracuję na obu.
Czy opłaca sie jeszcze kupować 7D ? Miałem wczoraj przykrą przygodę - dzieciak rozwalił mi i puszke - dzięki bogu że nie było do niej podpięte 70-200. Mowa tu o 60D który spadł z balkonu i nawet nie ma co szukać jednej sprawnej części która nadawałaby sie do odsprzedania - nawet blaszki z migawki (nie znam fachowej nazwy) poodpadały, balkon wyyysoko mam. Ze stratą 60D już się przespałem. Dziś był dzień zastanawiania sie co kupic i do głowy przychodzi mi jedynie 7D. 70D który ma lada moment wejść do sklepów mnie nie interesuje - nie szokuje niczym oprócz tych dual pixel cośtam ale ja lustrzanką filmów nie kręcę, dotykowy wyswietlacz tez mnie nie kreci. Pełnej klatki też na razie nie chce. Do 60D nie ma mowy nie chce jeszcze raz wracać - jakość plastików i wiecznie odklejające sie gumy + odchylany wyświetlacz to dla mnie zbedny bajer. Do 7D przekonuje mnie mający świetną opinię AF z 19 punktami i wszystkie krzyżowe, 8 klatek bo czasami strzelam troche sportu, magnezowe ciezsze body - dla mnie lepiej bo 60D z 70-200 2.8 nie bylo dobrze wywazone jak dla mnie - ciążyło deczko do przodu, plus jeszcze kilka funkcji których 60D nie posiada czyli np mikroregulacja.
Zastanawiam sie tylko czy opłaca sie jeszcze kupować 7D czy czekać na coś nowego (a czekać za długo nie moge), a jeśli kupować to czy nowy czy używke ?
oczywiście że warto, nie tylko 7d ale też 50d, pytanie tylko za jaką cenę, na nowości nie warto juz czekać bo zazwyczaj są tylko ewolucjami poprzednich modeli i mają zawyżone ceny przez pierwsze miesiące...
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Ok czyli 7D. Nie wiem czy skusić sie na nowy - za 4.650 juz można mieć a to jak na moj gust deczko za wiele, oczywiscie tylko w polsce taka drozyzna, bo w niemckraju mozna go dostac taniej. Powiedzcie mi - jeśli zdecydowałbym sie na używany (ponad 1000zl mniej niz nowy) to na co zwracac uwagę przy zakupie ? czy 7D ma jakieś specjalne coś na co należy być uczulonym ? Z tego co na szybko doczytalem to wiem ze sa dwie wersje i jedna (ta pierwsza) miała podobno problemy z BF ?
ja bym poczekał na 70D, nowsza konstrukcja (matryca), af z 7D, a cena będzie (chyba) podobna
tu masz specyfikację:
Canon EOS 70D - Optyczne.pl
Cena 70 zgadza sie, ma być podobna do 7 w granicach 4.700 około takie są plotki. Jednak tak jak pisałem wyżej 70 dla mnie odpada - za dużo elementów przypomina mi 60D - odchylany wyświetlacz można powiedzieć że mnie nawet odstrasza, nie bede sie rozpisywał dlaczego. Dotykowy wyswietlacz tez dla mnie zbedny, wole tradycyjne buttonki, ułożenie przycisków też przemawia za 7D. 60D kupowałem troszke w ciemno bo nie czytałem żadnych opinii - pod wpływem impulsu więc była loteria - miło go wspominam bo fajne fotki z nim robiłem ale nie che mieć już nic podobnego do 60D - nie miał tego czegoś. 7D trzymałem w łapach i już sam feeling jest o niebo lepszy. Jedyną rzeczą której mi w nim brakuje do wifi ale to też nie jest jakiś warunek konieczny jaki biore pod uwage przy pracy z aparatem. Oczywiście poczekaż aż 70D wyjdzie i pojawią się szczegółowe testy ale moja decyzja o 7D juz zapadla, tylko tak jak pisałem wyżej - nie wiem czy brac nowy czy szukac używki i jeśli używki to na co zwracac uwage przy oględzinach.
Ostatnio edytowane przez Kotwica we wodzie ; 18-08-2013 o 11:29
ja brałbym nowy aczkolwiek uważam że cena 4,5 tys jest ceną za wysoką w przeciwieństwie co ceny nowego 60d o prawie 2 tys tańszego, natomiast jeśli używka to najlepiej z odbiorem osobistym ze zwróceniem uwagi na przebieg, stan wizualny, stan mechaniczny migawki itp ...
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...