Ten szum to masz ze stabilizacji obiektywu przypuszczam...
Ten szum to masz ze stabilizacji obiektywu przypuszczam...
zapiąłem stałkę i wsio wpariadkie. cisza jak makiem zasiał. faktycznie z 17-55 is chyba stabilizacja działa w trybie ciągłym przy live lub filmach.
podziękował serdecznie.
To nie body szumi. Dźwięki pochodzą od systemu stabilizacji w obiektywie. W wielu obiektywach słychać delikatny szum nawet po wyłączeniu stabilizacji. Jest to spowodowane tym, że soczewka korekcyjna i tak, mimo wszystko jest przyciągana do punktu centralnego przez elektromagnesy. W przeciwnym razie po prostu latała by sobie bezwładnie z każdym ruchem aparatu.
FotoMaciej
C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II
Ja tylko napiszę szybko że mój 7D poszedł na wymanę migawki, stara migawka miała na liczniku 288.000 zdjęć i nie miała żadnego śladu zużycia czyli gdyby nie to że chciałem go sprzedać mogłaby pracować jeszcze baaardzo długo... Bardzo to trwały i pancerny aparat musze przyznać!
Pamiętam jakiś filmik Kay'a (ten od Digital Review TV) jak usiłował zamęczyć siódemkę. Jednym z testów było zamrożenie aparatu w zamrażarce - niestety Kay okazał się fajtłapą. Aparat utopił się we worku, który miał go przed wodą właśnie, chronić. Komora lustra wypełniona kawałkiem lodu. Rozmrażanie aparatu skończyło się pieczeniem w piekarniku z etapem pośrednim - wymaczaniem w ciepłej wodzie. Po tej wpadce Kay aparat podpalił. A on nadal robił zdjęcia... [Jak Kay zamęcza 7D]
Na stronie Canona Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : EOS 7D jest do sciągnięcia zestaw oprogramowania dołączanego do korpusu (Canon Solution Disk).
Zawiera najnowsze wersje programów (DPP, EOS Utility, Picture Style Editor).![]()
Tak z ciekawości spytam się. Kiedy na 7D będzie możliwość użycia AF z obiektywami f8 (z konwerterem)? Miało to już być, a 5DIII szybciej to otrzymał.
Wątpię żeby do 7D jeszcze coś dodali.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner