Strona 276 z 285 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 751 do 2 760 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie Odp: 7d - już oficjalnie!

Ten szum to masz ze stabilizacji obiektywu przypuszczam...

zapiąłem stałkę i wsio wpariadkie. cisza jak makiem zasiał. faktycznie z 17-55 is chyba stabilizacja działa w trybie ciągłym przy live lub filmach.

podziękował serdecznie.

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Cytat Zamieszczone przez de_moon Zobacz posta
    mam szybkie pytanie do użytkowników 7D.
    body tez wydaje delikatny szum, jakby coś kręciło się w środku?
    To nie body szumi. Dźwięki pochodzą od systemu stabilizacji w obiektywie. W wielu obiektywach słychać delikatny szum nawet po wyłączeniu stabilizacji. Jest to spowodowane tym, że soczewka korekcyjna i tak, mimo wszystko jest przyciągana do punktu centralnego przez elektromagnesy. W przeciwnym razie po prostu latała by sobie bezwładnie z każdym ruchem aparatu.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Ja tylko napiszę szybko że mój 7D poszedł na wymanę migawki, stara migawka miała na liczniku 288.000 zdjęć i nie miała żadnego śladu zużycia czyli gdyby nie to że chciałem go sprzedać mogłaby pracować jeszcze baaardzo długo... Bardzo to trwały i pancerny aparat musze przyznać!

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    Ja tylko napiszę szybko że mój 7D poszedł na wymanę migawki, stara migawka miała na liczniku 288.000 zdjęć i nie miała żadnego śladu zużycia czyli gdyby nie to że chciałem go sprzedać mogłaby pracować jeszcze baaardzo długo... Bardzo to trwały i pancerny aparat musze przyznać!
    Lubię to!

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    Pamiętam jakiś filmik Kay'a (ten od Digital Review TV) jak usiłował zamęczyć siódemkę. Jednym z testów było zamrożenie aparatu w zamrażarce - niestety Kay okazał się fajtłapą. Aparat utopił się we worku, który miał go przed wodą właśnie, chronić. Komora lustra wypełniona kawałkiem lodu. Rozmrażanie aparatu skończyło się pieczeniem w piekarniku z etapem pośrednim - wymaczaniem w ciepłej wodzie. Po tej wpadce Kay aparat podpalił. A on nadal robił zdjęcia... [Jak Kay zamęcza 7D]

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Na stronie Canona Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : EOS 7D jest do sciągnięcia zestaw oprogramowania dołączanego do korpusu (Canon Solution Disk).
    Zawiera najnowsze wersje programów (DPP, EOS Utility, Picture Style Editor).

Tak z ciekawości spytam się. Kiedy na 7D będzie możliwość użycia AF z obiektywami f8 (z konwerterem)? Miało to już być, a 5DIII szybciej to otrzymał.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wątpię żeby do 7D jeszcze coś dodali.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wątpię żeby do 7D jeszcze coś dodali.
    W zeszłym roku gdzieś wyczytałem, że mieli właśnie dodać do aktualizacji kwietniowej obsługę. Może plany zmieniły się.
    No szkoda byłoby, gdyby tego nie zrobili. Na razie mi to nie przeszkadza, bo nie mam konwertera, ale w przyszłości kto wie.

Strona 276 z 285 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów