Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 20-08-2012 o 09:58
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Panowie,
Czy my rozmawiamy o tej samej puszcze i nowym firmwarze. Wgrałem nowe oprogramowanie. Owszem mogę nazywać pliku, mam GPS, autoiso 6400, ale nie widzę możliwości ustawienia zmiany czasu... Będę oczywiście szukał dalej, ale jakby co - chętnie przyjmę wskazówki
Thomason2005 bo nie ma takiej możliwośći w 7d tu chyba było porównanie do 5d III, który dopiero taką opcje posiada ja tak wywnioskowałem. Sam mam wgrane nowe oprogramowanie do 7d od samego początku jak tylko wyszło i takiej możliwości nie zauważyłem żeby w opcjach było, a nieukrywam że bardzo by się takie coś przydało
Jest gdzies instrukcja po polsku do tych nowosci?
Witajcie,
jakieś ewentualne negatywne odczucia po upie na 2.0? w sobotę i ja się tym zajmę![]()
Pytanie - jak w praktyce na 7D wygląda szybkość zdjęć seryjnych? Czasami przy sportach motorowych potrzebuję pociągnąć serią.
Ile zdjęć w RAW zanim zapcha się bufor?
w serii zrobisz 27 rawów oczywiście na nowym firmware 2.0 i musisz mieć redukcje zakłóceń na wysokich iso włączona na słaby nie na mocny bo wtedy drastycznie spada seria do 4, ale to akurat Ci jest nie potrzebne bo sporty motorowe nie robi się w nocy czy na bardzo wysokich iso. Testowałem z kartą sandisk extreme cf 60 MB/s. A gdybyś chciał naraz robić raw+jpg to będzie w serii 17 zdjęć. Z ciekawości jeszcze zrobiłem test z kartą sandisk ultra 30 MB/s i wyszło dla samego raw 22 zdjęcia, a dla raw+jpg 17 zdjęć. Wszystko jak widzisz zależy od karty jaki ma transfer bo to później na nią z bufora jest zapis. Na youtube widziałem test z kartą transcend cf 600x, ale tylko dla samego jpg to wyszło coś w serii do zapchania bufora 150-160 zdjęć. Z testu można wywnioskować, że robiąc raw+jpg dla tych 2 różnych kart wyszło po tyle samo zdjęć czyli po 17. Pozdro
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 04-09-2012 o 11:54
Bardzo dziękuję za info. Czasami zdarza mi się robić wieczorne/nocne auta, ale tam już nic nie pomoże. Jest ciemno i szybko. Trafienie z ew błyskiem czy odrobiną światła to nie lada fart. 95% sportu robię przy niskich ISO