Dużo zbędnych bajerów, ale większy buffor się przydaSzkoda, że AutoISO jakoś bardziej zaawansowanego nie zrobili, bo to akurat niewiele wnosi.
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Z całego firmware to dla większości pewnie przydatne będzie:
zwiększenie pojemności bufora do 25 plików RAW i 130 plików JPEG
możliwość ustawienia maksymalnej czułości w trybie Auto ISO (zakres ISO 400-6400)
możliwość manualnego ustawienia poziomu dźwięku w rejestracji filmów (64 poziomy)
Osobiście żałuje, że autoiso nie będzie w zakresie 100-6400.
Przy okazji:
Czy u was podczas pracy w M z lampą speedlite na sankach w ETTL, autoiso ustawia się na sztywno 400 ? Czy po prostu mam coś źle ustawione.
Aaa nie doczytałem dokładnieMyślałem że dodadzą tryb AutoIso 400-6400
A nie że maksymalne ISO
Dzięki za sprostowanie
Thomason2005 Z tego co doczytałem na necie to chyba w serii 1d (IV i chyba III) jest możliwe że autoISO działa inaczej. Ehh szkoda bo ostatnio dużo robię z lampą a prawidłowo działające autoISO byłoby mega przydatne.
Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 28-06-2012 o 13:04
Nowy FW do 7D to bardzo dobra wiadomość dla twórców Magic Lantern, będą mogli podejrzeć i próbować przenieść niektóre funkcje do pozostałych puszek z digic 4. Problemem jest tylko tylko to, że 7D ma podwójny procesor i inaczej się to programuje.
Moim zdaniem to jest dowod, ze Canon ma spooore klopoty z przygotowaniem konkurencyjnej technologii matryc. Dowodza tego rowniez 5dIII i 650d. Jaka jest tego przyczyna? Trzesienie ziemi czy moze jednak cos innego?
Na pewno po czesci sytuacja w Japoni przyczynila sie do zwiekszenia ceny, szczegolnie serii 1D. Z piatka to jest troche inaczej, bo jest to zupelnie nowa konstrukcja w kierunku rynku pro i w dodatku bardzo uniwersalna dzieki nowemu systemowi AF w przeciwienstwie do Marka II, ktory byl dobrym body do studia. Canon wyraznie oddzielil rynek pro od innych. Nie bedzie na razie niestety taniego FF dla wszytkich. Moze jedynie APS-H w 7D II.