"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam.
Mam taki mały problem z moim 7d , mam go już 2 lata i nigdy nie korzystałem z lampy wbudowanej oprocz zabaw ze zdalnym wyzwalaniem , i dziś przyszła potrzeba użycia wbudowanej lampy do tego celu a tu zonk ... naciskam guzik po lewej stronie odpowiedzialny za otwieranie lampy a tu nic , co może być nie tak ? Ktoś się spotkał z czymś takim ?
Pozdrawiam
EOS + L i kupa gratów ...
Miałem podobny przypadek z 40D. Prawdopodobnie miałeś poprzednio zapiętą zewnętrzną lampę i aparat myśli że dalej tak jest. Podepnij ją z powrotem i odłącz normalnie. Powinno pomóc.
Już znalazłem w czym problem , to wina blaszki w sankach , trzeba było ją trochę podgiąć bo od używania lampy zew. za bardzo sie wyprostowała i blokowała ten mały bolec pod nią przez co aparat twierdził że lampa cały czas jest na sankach .
Dzięki .
EOS + L i kupa gratów ...
Którym przyciskiem w 7D raz naciskając można szybko powiększyć zdjęcie do 1:1 w celu weryfikacji ostrości?
nie wiem czy było już ale pojawiła się na fotopolis dosyć istotna informacja na temat nowego FW do 7D
FIRMWARE 7D
7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200
Fajnie ze rozszerzyli autoiso, szkoda, że z lampą zew. nie działa to zbyt rewelacyjnie. (Albo tylko u mnie :/)
No to czekam w takim razie na ten firmwareDosyć sporo funkcji dodali, jak widać można było od początku je udostępnić... Ale z drugiej strony patrząc jestem ciekaw co jeszcze może kryć ta puszka w sobie...