Strona 263 z 285 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 621 do 2 630 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    Po to kupujesz wysokorozdzielczową matrycę by potem focić w połowie rozdzielczości? nie kumam:P
    Zrobiłem kilka testowych mrawów, nie widzę takiego spadku ostrości by ich nie używać, choć sensu ich używania też nie widzę :P
    Wiesz niektórzy nie potrzebują tej rozdzielczości. Problem polega na tym, że nie mają wyboru.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Witam.

Mam taki mały problem z moim 7d , mam go już 2 lata i nigdy nie korzystałem z lampy wbudowanej oprocz zabaw ze zdalnym wyzwalaniem , i dziś przyszła potrzeba użycia wbudowanej lampy do tego celu a tu zonk ... naciskam guzik po lewej stronie odpowiedzialny za otwieranie lampy a tu nic , co może być nie tak ? Ktoś się spotkał z czymś takim ?

Pozdrawiam
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Rzeszów

Domyślnie

Miałem podobny przypadek z 40D. Prawdopodobnie miałeś poprzednio zapiętą zewnętrzną lampę i aparat myśli że dalej tak jest. Podepnij ją z powrotem i odłącz normalnie. Powinno pomóc.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Już znalazłem w czym problem , to wina blaszki w sankach , trzeba było ją trochę podgiąć bo od używania lampy zew. za bardzo sie wyprostowała i blokowała ten mały bolec pod nią przez co aparat twierdził że lampa cały czas jest na sankach .

Dzięki .
    EOS + L i kupa gratów ...

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Powiększanie 1:1 jednym przyciskiem

Którym przyciskiem w 7D raz naciskając można szybko powiększyć zdjęcie do 1:1 w celu weryfikacji ostrości?

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Już znalazłem w czym problem , to wina blaszki w sankach , trzeba było ją trochę podgiąć bo od używania lampy zew. za bardzo sie wyprostowała i blokowała ten mały bolec pod nią przez co aparat twierdził że lampa cały czas jest na sankach .

Dzięki .
    to samo mam czasami w 20d

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    Którym przyciskiem w 7D raz naciskając można szybko powiększyć zdjęcie do 1:1 w celu weryfikacji ostrości?
    Raz nacisnąć przycisk powiększania i puścić dopiero po powiększeniu na maksa.
    Innej opcji nie znam.
    co nieco Canona

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

nie wiem czy było już ale pojawiła się na fotopolis dosyć istotna informacja na temat nowego FW do 7D

FIRMWARE 7D
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Fajnie ze rozszerzyli autoiso, szkoda, że z lampą zew. nie działa to zbyt rewelacyjnie. (Albo tylko u mnie :/)

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

No to czekam w takim razie na ten firmware Dosyć sporo funkcji dodali, jak widać można było od początku je udostępnić... Ale z drugiej strony patrząc jestem ciekaw co jeszcze może kryć ta puszka w sobie...

Strona 263 z 285 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów