Strona 232 z 285 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 311 do 2 320 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

siudym święta prawda, czasami mozna odnieść wrażenie, że lepsze zdjęcia, oczywiście od strony wyłącznie technicznej, robią ci, którzy dobrze opanowali obróbkę, a nie ci którzy mają lepszy sprzęt, czy po prostu są lepszymi fotografami.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

jak to ktoś kiedys powiedział, w dzisiejszych czasach jedyna rzecza którą nie możemy poprawić na komputerze to naprawde dobre ujęcie - tj własciwe ujęcie we właściwym czasie a reszta jaka ma byc taka będzie ;-)
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    w dzisiejszych czasach jedyna rzecza którą nie możemy poprawić na komputerze to naprawde dobre ujęcie -
    Piękna maksyma :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Może już czas zmienić temat tego wątku, na :

"1000 powodów - dlaczego nie warto kupować Canona 7D ? "
    2314 powodów!
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam, przyznam sie, że nie mam czasu czytać tylu stron tego wątku i dlatego zwracam sie z prośbą - czy ktoś mi może podać jakieś linki z których można ściągnąć RAWy z 7D, najlepiej w różnych warunkach oświetleniowych iz różnych iso ? Z góry dzięki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W kwesti sampli, całkiem prężnie sobie radzi w kiepskich warunkach.

7D, 70-200 f4L IS,

@ f4, 127mm, 1/1600
    ISO 1600
    + 1 EV

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

To nie sa kiepskie warunki, a wrecz nawet bardzo dobre

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Może mało się udzielam na forum, ale mam małe pytanko.
    Czytając Wasze wpisy doszedłem do wniosku, że mam gówno a nie aparat. Czyli teraz powinienem go sprzedać. Tak? I co kupić zamiast niego? 50D? Chyba żartujecie sobie teraz . 5D ? Nie potrzebuję, inaczej dawno bym go kupił ;p . A może jednak 1000D? Bo zaraz się tu pewnie dowiem, że jest lepszy od 7-ki.
    Kolejna sprawa, która zaraz pewnie wywoła tu kolejna wojnę ;p. Ile z osób wypowiadających się w tym wątku miało okazję chociaż dotknąć 7D? Zobaczyć jak działa AF itp . Ilu z Was miało go w ręce i zrobiło nim chociaz jedno zdjęcie? Ale tak szczerze!!
    Porównujecie samo iso, oki rozumiem to. Może nie jest najwyższych lotów. Ale nie tylko to się liczy w aparacie ;p. Jest jeszcze kilka innych rzeczy równie ważnych.
    Nie bronię 7D, bo wiem , że nie jest idealny, że ma swoje wady, jak każdy inny aparat.
    Ale czytając Wasze wpisy odnoszę jedno wrażenie: dla polaka to 1Ds mk IV powinien kosztować 1000pln, a i wtedy by coś w nim było nie tak .

A dobra, szkoda słów. Idę wystawić 7D na aledrogo. Przecież to taki syf

Ps: możecie mnie śmiało teraz pojechać, to moje zdanie i nie zamierzam się z niego tłumaczyć i komuś, czegoś na siłę udowadniać. W tym wątku pozostanę w dalszym ciągu biernym "słuchaczem" . Po prostu lubię się czasem pośmiać .
    fotografia
    akwarystyka

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie ma Cie za co jechac - popieram to co napisales

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ahaed Zobacz posta
    A dobra, szkoda słów. Idę wystawić 7D na aledrogo. Przecież to taki syf
    Nie wiem, czy uda Ci się sprzedać tak słaby aparat na allegro... I jeszcze będziesz musiał zapłacić haracz za wystawienie aukcji... Może zamieniłbyś się za 350D? podobna wielkość jak 1000D a dużo lepiej wykonany... Dołożę gripa?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 232 z 285 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów