Seba, czyli twierdzisz, że 7D nie da się zrobić dobrych zdjęć? Czy twierdzisz, że crop 100% z 7D jest do d..?
Seba, czyli twierdzisz, że 7D nie da się zrobić dobrych zdjęć? Czy twierdzisz, że crop 100% z 7D jest do d..?
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Jeszcze nie widziałem żadnego zdjęcia wykonywanego jakimkolwiek aparatem na wysokich ISO, w którym zdjęcia byłyby ostre na cropach. Każdy aparat traci szczegóły wraz ze wzrostem ISO. 7D nie jest tu żadnym wyjątkiem. Jasne, że na APS-C, gdzie piksele są mniejsze, będzie to bardziej widoczne niż na FF, czy APS-H. Nie mam problemu emocjonalnego z zaakceptowaniem tego faktu.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 03-02-2010 o 16:41
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Seba jest taki lekarz, ten no ... może coś pomoże. Nie bądź taki sfrustrowany i wrzuć na luz Mistrzu![]()
1. Nie każemy Ci kupować 7D.
2. Są osoby (a na dodatek Polacy!!) zadowoleni z 7D!!
A jak już dostaniesz siódemkę na walentynki to zawsze możesz po kryjomu sprzedać na allegro. Nikt się z forum nie dowie że dotykałeś tego badziewia.. a fujj ...
A wszystkim którym ciśnienie skacze na myśl o 7D polecam policzyć szum na zamieszczonych wyżej cropach - kto pierwszy zliczy kolorowe kropki dostanie ode mnie nagrodę niespodziankę.
pozdr
wik
EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |
oczywiście, że się da, dlaczego miało by się nie dać
zdjęcia 1:1 są z 7D zenujaco slabe i koniec kropka,
zaraz ktoś napisze ze przeciez to 18Mpix i można zmniejszyc, ale jaki jest sens wtedy tych 18Mpix? w dodatku DR na wyzszym ISO to juz jest straszna porazka
jakby te body miało doszlifowana matryce max 10 Mpix pewnie bym juz go kupil jako 3 aparat
"Obatrzy" kropy z poprzedniej strony są mało użyteczne. Jaki jest sens kupowania aparatu za ponad 10kzł, skoro zdjęcia 1:1, oglądane pod szkłem powiększającym są tak marne?
Oj... Co jo godom...?
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
seba.. ale wyobraz Ty sobie, ze dla uzywania ISO1600 jest naprawde niewiele sytuacji w zyciu, chyba ze ktos trzaska sluby lub robi zdjecia sportowe w hali, ale.... a skoro twirdzisz, ze i tak wazne jest jak wyglada zdjecie o dlugosci boku 600pix to co za roznica jak to szumi?![]()
Miałem napisać jakie szkło, ale doczytałem... miło, że wzrok nie zawodzi
sebcio: jaki sens miałoby skalowanie na Digicu? I tak roboty jest na dwóch.
Kolaj: mnie się wydaje, że moja fotka (6400 to nie 12800 fakt, ale też high iso) z 100L IS jest ostra, dynamika siadła (6400!) i nie ma tyle szczegółów w czerni, ale ostrości odmówić jej nie można.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-02-2010 o 21:44
the silence is deafening