Strona 221 z 246 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cześć.
    Kupowałem trzykrotnie 7d (pierwszą zaraz po premierze, ostatnią jakieś 7-8 miesiecy temu) i zawsze aparaty i matryce były w nienagannym stanie. Zafoliowany akumulator o niczym nie świadczy - sam testując w sklepach przy odbiorze zawsze wkładałem swój akumulator i kartę.
    Moim zdaniem ten egzemplarz swoje przeszedł i nowy jest tylko dla sprzedawcy. Ja szukałbym w innym źródle.

Domyślnie

dzięki za pomoc. Tak zrobię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wyślij mi na pw Twojego maila, wysłałbym Ci kilka fotek, powiesz mi co myślisz o matrycy
    Ostatnio edytowane przez espire ; 21-04-2012 o 20:47 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Jako że jestem zainteresowany kupnem Canona7D poczytałem troche na necie i to co mnie zmartwiło to słaba praca w mRAW
    http://www.optyczne.pl/114.4-Test_ap...%9B%C4%87.html (dół strony)

50D daje zauważalnie lepsze MTF od 20D (porownując sRAW w 50D do RAW w 20D)
    7D daje z drugiej strony zauważalnie gorsze MTF od 20D (za recenzją na optycznych)

Czy jakis upgrade rozwiązał sprawę "trefnych" mRAW czy też może trzeba z tym żyć?

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie

Po to kupujesz wysokorozdzielczową matrycę by potem focić w połowie rozdzielczości? nie kumam:P
    Zrobiłem kilka testowych mrawów, nie widzę takiego spadku ostrości by ich nie używać, choć sensu ich używania też nie widzę :P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    Po to kupujesz wysokorozdzielczową matrycę by potem focić w połowie rozdzielczości? nie kumam:P
    Zrobiłem kilka testowych mrawów, nie widzę takiego spadku ostrości by ich nie używać, choć sensu ich używania też nie widzę :P
    Wiesz niektórzy nie potrzebują tej rozdzielczości. Problem polega na tym, że nie mają wyboru.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Witam.

Mam taki mały problem z moim 7d , mam go już 2 lata i nigdy nie korzystałem z lampy wbudowanej oprocz zabaw ze zdalnym wyzwalaniem , i dziś przyszła potrzeba użycia wbudowanej lampy do tego celu a tu zonk ... naciskam guzik po lewej stronie odpowiedzialny za otwieranie lampy a tu nic , co może być nie tak ? Ktoś się spotkał z czymś takim ?

Pozdrawiam
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków / Rzeszów

Domyślnie

Miałem podobny przypadek z 40D. Prawdopodobnie miałeś poprzednio zapiętą zewnętrzną lampę i aparat myśli że dalej tak jest. Podepnij ją z powrotem i odłącz normalnie. Powinno pomóc.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Już znalazłem w czym problem , to wina blaszki w sankach , trzeba było ją trochę podgiąć bo od używania lampy zew. za bardzo sie wyprostowała i blokowała ten mały bolec pod nią przez co aparat twierdził że lampa cały czas jest na sankach .

Dzięki .
    EOS + L i kupa gratów ...

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Powiększanie 1:1 jednym przyciskiem

Którym przyciskiem w 7D raz naciskając można szybko powiększyć zdjęcie do 1:1 w celu weryfikacji ostrości?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    Którym przyciskiem w 7D raz naciskając można szybko powiększyć zdjęcie do 1:1 w celu weryfikacji ostrości?
    Raz nacisnąć przycisk powiększania i puścić dopiero po powiększeniu na maksa.
    Innej opcji nie znam.
    co nieco Canona

Strona 221 z 246 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów