Zdjęcia zrobiłem rano w biegu i właśnie wrzucam na http://chomikuj.pl/Marcinsx , mam nadzieje że pomogą.
Pozdrawiam Marcin.
502 - Web server received an invalid response while acting as a gateway or proxy server.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Mam jakiś problem z połączeniem i się bardzo powoli ładuje![]()
rafrr, zapewne najlepiej zrobisz, jak zmniejszysz zdjęcie z pełnej rozdzielczości do mniejszego rozmiaru samodzielnie. Szum w cieniach będzie mniej widoczny, przez co rozjaśnione obszary będą bardziej użyteczne, a ostrość powinna być jednak nieco lepsza, niż bezpośrednio z mRawa.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Jeszcze nie widziałem aparatu, który z automatu zrobiłby lepszą miniaturę niż człowiek z PSem. Oczywiście zakładam, że człowiek nie będzie na siłę próbował niczego zepsuć.
Sprawdzałem to na kilku aparatach, akurat 7ki nie mam, ale nie sądzę, żeby akurat stanowiła wyjątek.. A jak już mam rawa i potrzebuję większej rozpiętości, to z dużego zawsze łatwiej jest coś wyciągnąć..
Jarek
Już tak zrobiłem.
Nigdy nie miałem puszki Canona i dlatego też chciałem się przekonać jak to jest z mRAWami... dużo o tym było pisane, przy okazji różnych testów.
Dziś już wiem, że to w zasadzie prawie to samo co przeskalowany RAW, prawie, bo nie tak dobry jak przeskalowany samodzielnie.
Dzięki za zainteresowanie.
Panowie, a ja mam pytanie odnośnie 7d i bezprzewodowego wyzwalania lamp. Do tej pory miałem tylko jedną 430exII, a więc nie miałem jak sprawdzić. Mając dwie w/w lampy jest możliwość przy jednej założonej na sankach wyzwolić tę druga bezprzewodowo?
Sent from Galaxy S
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|