Strona 212 z 285 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 111 do 2 120 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg1981 Zobacz posta
    Witam wszystkich użytkowników forum. To mój pierwszy post więc chciałem się przywitać z gronem.

Postanowiłem się zarejestrować, ponieważ przymierzam się do zakupu 7d. Zdecydowałem się na canona z prostej lecz jakże istotnej przyczyny - dostępności akcesoriów. Jakieś dwa, trzy lata temu po licznych namowach kolegów na system canona, których nie posłuchałem zakupiłem samsunga gx10 i w sumie byłem z niego zadowolony, jednak znikoma ilość szkieł i innych akcesoriów fotograficznych zaczyna mnie drażnić, do tego wszystkiego ostatnio pojawił się biznes i potrzebuję sporo nowych rzeczy potrzebnych do normalnego funkcjonowania. Chodzi mi o nowy obiektyw i lampę. Doszedłem do wniosku skoro już mam to zakupić to lepiej iść w strone większych możliwości. Już byłem zdecydowany na "siódemkę", jednak po przezytaniu rożnych forów stwierdziłem, że nic nie wiem i nie wiem co mam wybrać. System Nikona czy Canona - jest mi to obojętne, wiem że po sprzedaniu szkieł z mocowaniem Pentaxa będzie mnie stać na wyposażenie nowego systemu.

Ten biznes o którym wspomniałem to fotografia okolicznościowa - głównie śluby, komunie i takie tam rodzinne imprezy. Dodatkowo pstrykam również mecze koszykówki i piłki ręcznej.

Po przeczytaniu wypowiedzi forumowiczów dochodzę do tego, że nic nie wiem i nie wiem co mam zrobić - PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Ludzie o co więc chodzi z tym aparatem bo ja już zdurniałem "JAK NIE UROK TO SRACZKA", czy jest w tym aparacie coś dobrego oprócz szybkiego AF, zauważyłem, że każdy na coś narzeka.

Pozdrawiam i jeszcze raz witam wszystkich

Czy byłby ktoś tak dobry i pomógł mi w mojej sprawie.

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Bo jakoś nie widzę różnicy czy na zdjęciu jest samolot, drzewo, czy "ryj teściowej"???" no to jak jest, widzisz czy nie widzisz te różnice? Krzychu ja stawiam spoterskie fotki nad landszaftami?, a gdzie to wyczytałeś. Koledzy czytajcie ze zrozumieniem. Babesky, jestem pewny, że wiesz dlaczego FF jest lepszy od APS-C. Mając ponad 1000 postów chyba o czymś powinno świadczyć, Twój post potraktowałem jako "prowokację" i tak ją potraktowałem, raczej złośliwie niż głupio. Jeżeli chcesz uzyskać odpowieć na jakieś konkretne pytanie dotyczące porównań 5D-7D, to proszę na pm. W ten sposób unikniemy nieporozumień ze zrozumieniem.
    Pozdrawiam.

Post 5D mk2 czy 7D, polecam.
    Ostatnio edytowane przez Marek Kowal ; 14-01-2010 o 20:42

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    "ryj teściowej"???"
    Dzięki, każda optymalizacja VB jest mile widziana.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Bo jakoś nie widzę różnicy czy na zdjęciu jest samolot, drzewo, czy "ryj teściowej"???
    Mam nadzieję że tego do grona - "mądrych odzywek" nie zaliczysz .
    Co nie zmienia faktu, że z resztą Twoich wniosków się całkowicie zgadzam.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-01-2010 o 21:10
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy byłby ktoś tak dobry i pomógł mi w mojej sprawie.
    Ale jakiej pomocy oczekujesz? Że ktoś CI powie "tak, kup 7D i będziesz zadowolony" , czyli zdecyduje za Ciebie w co zainwestujesz swoje pieniądze przeznaczone na własny biznes?
    Miej trochę odpowiedzialności i zdecyduj sam - na podstawie mnóstwa opinii przedstawionych właśnie w tym wątku.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Po przeczytaniu wypowiedzi forumowiczów dochodzę do tego, że nic nie wiem i nie wiem co mam zrobić - PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Ludzie o co więc chodzi z tym aparatem bo ja już zdurniałem "JAK NIE UROK TO SRACZKA", czy jest w tym aparacie coś dobrego oprócz szybkiego AF, wizjera, zauważyłem, że każdy na coś narzeka.
    Biorę na siebie odpowiedzialność i proszę o porade czy zdecydować się na 7d czy na coś innego. /Nigdy nie miałem canona i dlatego zapytywuję!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Biorę na siebie odpowiedzialność i proszę o porade czy zdecydować się na 7d czy na coś innego. /Nigdy nie miałem canona i dlatego zapytywuję!
    Odpowiedź na to czy 7D znajdziesz w tym wątku.
    Czy inny sprzęt - znajdziesz w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=5085

Naprawdę - nie proś o to by ktoś za Ciebie zdecydował.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ten biznes o którym wspomniałem to fotografia okolicznościowa - głównie śluby, komunie i takie tam rodzinne imprezy. Dodatkowo pstrykam również mecze koszykówki i piłki ręcznej.
    Canon 7D: ef-s 17-55 IS, ef 85/1.8, ef 135L, lampa
    Nikon D300s: Tamron 17-50VC, 85/1.8 i 135/2.0 jak jest, lampa

Jeśli chcesz kupić tylko jeden obiektyw wybierz 17-55IS/17-50VC.
    Canon ma 8 kl/s (sport) więc kup najszybszą kartę na jaką cię stać.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Canon 7D: ef-s 17-55 IS, ef 85/1.8, ef 135L, lampa
    Nikon D300s: Tamron 17-50VC, 85/1.8 i 135/2.0 jak jest, lampa

Jeśli chcesz kupić tylko jeden obiektyw wybierz 17-55IS/17-50VC.
    Canon ma 8 kl/s (sport) więc kup najszybszą kartę na jaką cię stać.
    Kolega się chwalił ostatnio, że dokupił sobie do D300 gripa i też mu ilość klatek na sekundę podskoczyła do góry, więc pewnie w jednym i w drugim przypadku warto mieć szybszą kartę...pod warunkiem, że faktycznie, będziesz strzelał seriami. W innym nawet Compact Flash Extreme III (v2.0 - czyli 30MB/s) wystarczy Ci.

Głównym moim zastrzeżeniem co do Canona 7D jest mRAW, który tak już stwierdzono w wątku trochę odstaje jakością (czyt. rozdzielczością), zwłaszcza przy kiepskich warunkach oświetleniowych.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

QUOTE=Marek Kowal;755794]Jeżeli chcesz uzyskać odpowieć na jakieś konkretne pytanie dotyczące porównań 5D-7D, to proszę na pm. W ten sposób unikniemy nieporozumień ze zrozumieniem.[/QUOTE]

tyle tylko że ja odnosiłem się raczej do tej wypowiedzi:

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    Witam.
    Od kilku dni dośc intensywnie używałem 7D. Wrażenia, efekty są dobre. Jest to bardzo przyzwoita reporterska lustrzanka, z bdb jakością jpg-ów. Generuje obrazek o klasę lepszy od 50D, porównywalny z D300. Jest jednak jedno "ale", ostrzegam ew użytkowników którzy zamierzają wykorzystywac 7D do np krajobrazów, fotografii "rodzinnej", mz niech lepiej kupią 40D, czy nawet 500D, nie będą rozczarowani.
    a nie do porównań z 5d
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam nadzieję że tego do grona - "mądrych odzywek" nie zaliczysz .
    aaaa bo jak mówi stare przysłowie pszczół:
    "kto z kim przestaje, takim się staje"
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 15-01-2010 o 08:50 Powód: Automerged Doublepost
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 212 z 285 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów