Witam wszystkich użytkowników forum. To mój pierwszy post więc chciałem się przywitać z gronem.
Postanowiłem się zarejestrować, ponieważ przymierzam się do zakupu 7d. Zdecydowałem się na canona z prostej lecz jakże istotnej przyczyny - dostępności akcesoriów. Jakieś dwa, trzy lata temu po licznych namowach kolegów na system canona, których nie posłuchałem zakupiłem samsunga gx10 i w sumie byłem z niego zadowolony, jednak znikoma ilość szkieł i innych akcesoriów fotograficznych zaczyna mnie drażnić, do tego wszystkiego ostatnio pojawił się biznes i potrzebuję sporo nowych rzeczy potrzebnych do normalnego funkcjonowania. Chodzi mi o nowy obiektyw i lampę. Doszedłem do wniosku skoro już mam to zakupić to lepiej iść w strone większych możliwości. Już byłem zdecydowany na "siódemkę", jednak po przezytaniu rożnych forów stwierdziłem, że nic nie wiem i nie wiem co mam wybrać. System Nikona czy Canona - jest mi to obojętne, wiem że po sprzedaniu szkieł z mocowaniem Pentaxa będzie mnie stać na wyposażenie nowego systemu.
Ten biznes o którym wspomniałem to fotografia okolicznościowa - głównie śluby, komunie i takie tam rodzinne imprezy. Dodatkowo pstrykam również mecze koszykówki i piłki ręcznej.
Po przeczytaniu wypowiedzi forumowiczów dochodzę do tego, że nic nie wiem i nie wiem co mam zrobić - PROSZĘ POMÓŻCIE!!!
Ludzie o co więc chodzi z tym aparatem bo ja już zdurniałem "JAK NIE UROK TO SRACZKA", czy jest w tym aparacie coś dobrego oprócz szybkiego AF, zauważyłem, że każdy na coś narzeka.
Pozdrawiam i jeszcze raz witam wszystkich
Czy byłby ktoś tak dobry i pomógł mi w mojej sprawie.