Strona 211 z 285 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 101 do 2 110 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    z bdb jakością jpg-ów.
    To zobacz sobie jotpega z 350D czy 400D, nawet z blekotą 17-85IS, nawet na 1600...

Jest jednak jedno "ale", ostrzegam ew użytkowników którzy zamierzają wykorzystywac 7D do fotografii "rodzinnej", mz niech lepiej kupią 40D, czy nawet 500D, nie będą rozczarowani.
    ROTFL. Szumy, proszę bardzo: 6400 i 12800
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1977

Cena: zgoda, ale cenę z góry narzucił Nikon a Canon zrobił ją bardziej user friendly...

Rzeczy za które imho warto dopłacić różnicę w cenie od 500D (nie koniecznie w kolejności wg. ważności):

- banding free design;
    - AF: memory five, Siara... i wszystko jasne
    - ultra fajne możliwości dostosowania funkcji aparatu do poszczególnych klawiszy
    - fleszowe wi-fi
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-01-2010 o 10:19
    the silence is deafening

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie, opinia moja jest oczywiście subiektywna, nie zamierzam jej bronic przykładami bo nie mam na to czasu, proszę potraktowac mój post jako kolejny głos w temacie 7D. Co do ząbkowania krawędzi to powodem jest resize. Ocenę porównawczą z 5D mk2 opisałem na podstawie plików w pełnej rozdzielczości i powiększeniu 100%. AF w nowej piątce oceniam
    jako przyzwoity, mowa oczywiście o servo, bo one shot jest mz bez zastrzeżeń.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Panowie, opinia moja jest oczywiście subiektywna, nie zamierzam jej bronic przykładami bo nie mam na to czasu, proszę potraktowac mój post jako kolejny głos w temacie 7D.
    Spoko, tak właśnie ją traktujemy. Poczekaj te 12 miesięcy, cena spadnie o tego tysiaka i wtedy będzie OK.
    the silence is deafening

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

piszesz że krajobrazowcy i rodzinni będą rozczarowani, natomiast Hercules Ci wyszedł podobnie jakby wyszedł z 5DII. Znaczy do samolotów się nadaje a do krajobrazów już nie ?

mz tak, w krajobrazie 7D nie podskoczy nawet na iso 100 piątce nowej czy starej, bo matryca FF, lepsze lensy pod FF, ułomności matrycy APS-C itd. In my opinion, of course.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Spoko, tak właśnie ją traktujemy. Poczekaj te 12 miesięcy, cena spadnie o tego tysiaka i wtedy będzie OK.
    Nie poczekałem, D300 poszedł do ludzi, a 7D to będzie chyba udany duet z 5D markII dla moich potrzeb.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Marek Kowal ; 14-01-2010 o 10:55 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1foto Zobacz posta
    w czy tam różnica klas obrazka objawia się, dasz rade pokazać jakieś przykłady?
    Co by nie mówić - wyciąganie z cieni w Nikonie jest dużo prostsze...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja różnicy klas nie zauważyłem, wręcz przeciwnie, dlatego chciałem zobaczyć to na przykładach, ale zgadzam się z trudnościami w wyciąganiu cieni przy wywołaniu raw w innych sofcie niż dpp

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

No to ja nie rozumiem

Generuje obrazek o klasę lepszy od 50D, porównywalny z D300.
    np krajobrazów, fotografii "rodzinnej", mz niech lepiej kupią 40D, czy nawet 500D, nie będą rozczarowani.
    Jeżeli 50D daje lepszy obrazek od 40d (a moim zdaniem daje, mogę sobie porównać z tymi samymi Lobiektywami) to jakim cudem aparat który generuje obrazek o klasę lepszy od 50d może dawać gorsze rezultatyniż 40d???

Bo jakoś nie widzę różnicy czy na zdjęciu jest samolot, drzewo, czy "ryj teściowej"??? czy mógłbyś mi wytłumaczyć to dla mnie niezrozumiałe zjawisko. Bo właśnie przymierzam się do 7D i było by miło poznać przyczyny tego fenomenu.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak się nie widzi różnicy pomiędzy kategoriami w fotografii, to mz po co komu lustrzanka.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Jak się nie widzi różnicy pomiędzy kategoriami w fotografii, to mz po co komu lustrzanka.
    Może ktoś akurat chce sobie kupić i się pyta - please wytłumacz bo dla mnie też jest to całkowicie niezrozumiałe, a szczególnie stawianie pstryka Herculesa nad fotografię krajobrazową...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Ja widzę różnice pomiędzy kategoriami. Widzę również różnicę w doborze sprzętu do poszczególnych warunków fotografowania.
    To czego nie rozumiem w twojej wypowiedzi juz napisałem. Chodziło o jakość zdjęcia i nie widzę jakoś powodu dla którego szum będzie mniej dokuczliwy na niebie które stanowi tło dla samolotu niż na niebie będącym uzupełnieniem krajobrazu.
    A jeżeli nie potrafisz wyłtumaczyć tego co sam napisałeś to powstrzymaj się chociaż od niezbyt mądrych odzywek.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 211 z 285 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów