Te zdjecia zostaly odszumione. Albo w DPP albo 7D miesza w RAW'ach. W 5DmkII przy odszumianiu w DPP 0/0 przy 3200 jest wiekszy szum.
Mozesz wrzucic rawy?
Te zdjecia zostaly odszumione. Albo w DPP albo 7D miesza w RAW'ach. W 5DmkII przy odszumianiu w DPP 0/0 przy 3200 jest wiekszy szum.
Mozesz wrzucic rawy?
Dokladnie. Od razu widac, ze na jakims etapie fotki byly odszumione...
nie zostały odszumione....
ani w aparacie ani w dpp....
rawy podeślę za pół godziny, idą na serwer.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
gdzieś czytałem że 7d odszumia nawet rawy (przy opcjach odszumiania na off).
ale na to nie mamy wpływu.... jednak liczy się efekt.... dla mnie jest nieźle....
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 30-12-2009 o 12:14 Powód: Automerged Doublepost
Optyczni.pl przeanalizowali to zagadnienie i nie znaleźli śladów odszumiania RAW w 7D: "Nic niepokojącego nie widać w wyglądzie histogramów. Mają one kształt dzwonu, co świadczy o tym, że nie mamy do czynienia z odszumianiem, jakie działa chociażby w Nikonach."
Akurat wizjera w zenicie bym tu nie przywoływał jako wzór, bo to qpa pierwszej wody- fatalna ziarnista matówka, pokrycie chyba na poziomie 67%, do tego ciemny jak diabli - obraz z 40D to przy tym kryształ
. Mam chyba z 5 zenitów i we wszystkich jest to samo. Jedno - efekt tunelu na pewno mniejszy ale w 7D też nie jest źle pod tym względem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Daje radę w odpowiednich warunkach![]()
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
To ja bym sobie teraz życzył 60d z takim ISO 6400, jak w 7d, a reszta, jak w 50d. I żeby w ciągu 2-3 lat kosztowało toto ok. 2500...
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 30-12-2009 o 15:22
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie