5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.
A jak jest z klejem jest tylko wokół ramki czy po całości? da się potem doczyscic lcd?juz raz zdejmowalem, nie ma problemow.
A folia nie lepsza?
Nie bo będziesz miał pęcherzyki powietrza,poza tym folia po jakims czasie schodzi
klej w szybkach GSS jest tylko na krawędziach.. na ramce
a z demontażem nie ma żadnego problemu, sam zmieniałem w swoim 50D szybkę taką jak na zdjęciu zaprezentował kolega siudym na "dedykowaną" czyli na taką która jest tej samej wielkości co wyświetlacz...
nie miałem problemu z odklejeniem, nie zostawia kleju itd
Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-Board
A to 3 calowa uniwersalna nie jest tej samej wielkosci co 3'calowy LCD w 50D?
Bo ja nie widze, aby cokolwiek mi LCD zaslanialo.
Chyba, ze chciales napisac "taka, ktora jest tej samej wielkosci co RAMKA ekranu LCD". Bo napisales tak, ze ktos moze zrozumiec to inaczej, czyli ramki uniwersalne 3 calowe sa mniejszej wielkosci niz ekran 3 calowego LCD.
Ja wlasnie mialem do wyboru dedykowane, ale razil by mnie wielki napis z modelem aparatu.
Dziś przykleiłem swoja szybke do 7d mam dokładnie taką jak kolega siudym,wygląda to ładnie nie razi jakos bardzo a jednak człowiek spokojniejszy i nie musi się stresowaćcoprawda albo mi się wydaje albo szybka jest troszkę niewymiarowa,albo ciut krzywo przykleiłem
W takim razie, muszę zacząć się denerwować i stresować, bo żadnej szybki nie naklejałem i nie planuję. Gdybym wiedział wcześniej, że trzeba, to stresowałbym się już od 5 lat, kiedy to kupiłem 20D. Po tych 5 latach szybka wygląda jak nowa, ale ona pewnie też nie wiedziała, że powinna była się porysować![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Nikt nie zmusza i nie namawia...ale sa ludzie którzy wolą zrobić coś zapobiegawczo przed niż pózniej pluć sobie w brode jak ich szczęście opuści po tych nawet 5 latachW takim razie, muszę zacząć się denerwować i stresować, bo żadnej szybki nie naklejałem i nie planuję![]()