Dzięki za odpowiedź. Czy w warunkach domowych też to widać? Np. oglądam LCD przy zapalonym świetle, a potem światło gaszę?
Dzięki za odpowiedź. Czy w warunkach domowych też to widać? Np. oglądam LCD przy zapalonym świetle, a potem światło gaszę?
Canon 7D, Canon 350D, różne obiektywy
Już widzę, że to działa, ale nieco inaczej niż myślałem. Zakładałem, że jak włączę podgląd zdjęcia w ciemnym pomieszczeniu, a potem wyjdę do jaśniejszego miejsca, to obraz na LCD będzie jaśniejszy, ale tak nie jest, zmienia się na jaśniejszy dopiero jak wyłączę i ponownie włączę podgląd zdjęcia.
Czy w 7D można sterować z poziomu aparatu korekcją błysku zewnętrznej lampy ?
W 500D, niestety nie.
pozdro.,
m.
Szybkie pytanie do posaidaczy 7:
Czy ostrzac AF Live np. podczas filmowania/LV mozna uzywac spustu? Czy tylko AF-ON jak w 500D czy 5D2 ? Bo 550D ma ta mozliwosc, przydatne gdy uzywa sie wezyka spustowego. Niestety juz nie mam pod reka 7D i nie mam mozliwosci sie upewnic. Dla jasnosci - nie chodzi o robienie zdjecia, tylko czy w AF Live spust wciskany do polowy ustawia ostrosc na matrycy. ?
Nie wiem czy było na forum (dla szumofobów) :http://www.photographybay.com/2009/1...1cuyGc6f.f62xu