Strona 199 z 285 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 981 do 1 990 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek-dorado Zobacz posta
    gietrzy wg. mnie cud, miód, malina!
    W imieniu zespołu R&D/projektantów szkła 17-55IS/programistów DPP serdeczne dzięki
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W imieniu zespołu R&D/projektantów szkła 17-55IS/programistów DPP serdeczne dzięki
    Szczególnie tych ostatnich . Swoją drogą ciekawe byłoby porównanie co "wychodzi" z matrycy na różnych wywoływaczkach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    odnośnie raty w Euro
    Z ciekawości zadzwoniłem do nich do centrali - chyba tu 0 801 400 420 lub 0 22 57 15 120 i miła pani mnie poinformowała że system ratalny to jest prawdziwe 30X0% czyli jak coś kosztuje 300 zł to ja płacę 30x10 zł. Żadnych dodatkowych kosztów. Ponadto powiedziała że gdyby w jakimś sklepie ktoś chciał nam wmówić ubezpieczenie (0,9% miesięcznie) to prosi o kontakt i oczywiście można zgłosić skargę czy też zażalenie Rozmowy są nagrywane Z tego co też pani powiedziała to dobrze jest zadzwonić ze sklepu - wtedy ona porozmawia ze sprzedawcą
    Co prawda nie próbowałem jeszcze takiego zakupu - ale może w lutym lub marcu, o ile dalej będą kusili klientów takimi ratami to najprawdopodobniej kupię u nich 7d
    Czytam wiele razy takie opinie i chyba malo kto wie, ze te ubezpieczenie to jest wlasnie w INTERESIE kienta. Smierc/Choroba/Strata pracy itd Od tego jest te drobne ubezpieczenie, czy warto zaoszczedzic te kilka zlotych? No nie wiem.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    ubezpieczenie to jest wlasnie w INTERESIE kienta. Smierc/Choroba/Strata pracy itd Od tego jest te drobne ubezpieczenie, czy warto zaoszczedzic te kilka zlotych? No nie wiem.
    To ubezpieczenie jest w interesie banku. W razie choroby/straty pracy ubezpieczyciel spłaca kredyt, ale staje się Twoim wierzycielem. I będzie dochodzil spłaty długu.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Czytam wiele razy takie opinie i chyba malo kto wie, ze te ubezpieczenie to jest wlasnie w INTERESIE kienta. Smierc/Choroba/Strata pracy itd Od tego jest te drobne ubezpieczenie, czy warto zaoszczedzic te kilka zlotych? No nie wiem.
    Więc idź zapytaj jakie koszty ubezpieczenia ci proponują.
    Według oszustów (bo inaczej nie można ich nazwać skoro wmawiają że ubezpieczenie jest obowiązkowe, mimo że w regulaminie promocji jasno jest powiedziane że nie jest obowiązkowe) koszt ubezpieczenia - powtórzę ubezpieczenia kredytu to jest 0,9% miesięcznie, czyli jeżeli oferują 30 rat to jest to 27%. Więc o jakich ty kilku złotych mówisz??
    Dodam, że w innym sklepie w którym kupowałem na raty sprzęt foto - cały koszt kredytu włącznie z wszelkimi opłatami i ubezpieczeniem, w tej samej firmie kredytowej (Lucas), wyniósł mnie około 0,9% w skali miesiąca.
    Ostatni zakup na raty, w sklepie foto, przy realizacji kredytu w Lucasie, bez ubezpieczenia kosztował mnie około 0,7% miesięcznie.
    I jeżeli nie umiesz liczyć i nie znasz się na procentach, wyjaśniam: obciążenie kredyty kosztami w wysokości 0,7% jest mniejsze od obciążenia kosztami w wysokości 0,9% miesięcznie. A przecież te 0,9% to ma być tylko i wyłącznie ubezpieczenie kredytu - według niektórych oszustów pracujących w RTV Euro AGD. Więc może wyjaśnisz mi dlaczego koszt ubezpieczenia kredytu jest większy od jego oprocentowania???
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 16-12-2009 o 10:40
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Szczególnie tych ostatnich . Swoją drogą ciekawe byłoby porównanie co "wychodzi" z matrycy na różnych wywoływaczkach.
    Oczywiście. Stosunkowo łatwo to sprawdzić samemu mając np. ACR i zmieniając - jak uczy Janusz Body w jednej z lekcji - profile aparatów.

PS
    Pozostaje dalej ciekawe pytanie, na ile w praktyce know-how w DPP daje się zastąpić kombinacją profili i "Januszowych trików" z Gretagiem Macbethem?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    PS
    Pozostaje dalej ciekawe pytanie, na ile w praktyce know-how w DPP daje się zastąpić kombinacją profili i "Januszowych trików" z Gretagiem Macbethem?
    A mógłbyś coś więcej bo target Gretaga ten stary (duży) gdzieś mi leży w archiwum, ACR w PSE8 wykastrowany ale jest a i DPP się znajdzie.

Co do know how - to specjalnie napisałem - zero ingerencji, plik otwarty w DPP, równanie na zero ze wszystkim oprócz kontrastu (minus 4). Zero wyostrzania w PSE po resize 800 czy na skrinach.
    Także najważniejsza lekcja w cyfrze to wciąż expose right.
    BTW. Fotka dziecka ma czerwony ledwo co, ale zawsze przepalony (pod dziecka prawym okiem) a fotka 12800 jest ledwo co, ale zawsze niedoświetlona.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Sie znajdzie czas sie zrobi
    W ACR chcesz wszystko na zero, tak?
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16-12-2009 o 11:31
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W ACR chcesz wszystko na zero, tak?
    IMHO nie ma sensu porównywanie czegokolwiek "na zero", bo w różnych wołaczkach różne rzeczy to oznacza.

przykładowo np. zmieniłem wersję DPP (upgrade) i nagle mi się wszędzie defaultowo włącza odszumianie, a kiedyś wcześniej zmieniły się skale róznych ustawień (były np. od -4 do +4, a teraz są od 0 do 7 - to gdzie jest prawdziwe zero?).

wg mnie powinno się porównywać wywoływaczki porównując najlepsze efekty, jakie można z nich wycisnąć

np. ktoś daje jakiegoś fajnego trudnego zaszumionego RAWa (CR2), a inni próbują go wywołać po swojemu i najlepiej jak potrafią - potem robimy konkurs (wołaczek i wołaczy) ;-)
    (czyli w sumie to i tak nie ma wielkiego sensu )
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A mógłbyś coś więcej bo target Gretaga ten stary (duży) gdzieś mi leży w archiwum, ACR w PSE8 wykastrowany ale jest a i DPP się znajdzie?
    http://potoczek.com/fotoporadnik/KorekcjaTonalna.html w http://potoczek.com/fotoporadnik/Main.html
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=104
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 199 z 285 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów