Strona 191 z 285 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 901 do 1 910 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Szczegółów nie ale szumów mi się było dużo łatwiej pozbyć w przypadku zeskalowania obrazka z 7D niż w wypadku 40D. Do tego wygląda mi na to, że (przynajmniej po wywołaniu raw-a w DPP) natura tych szumów jest inna niż w 40-tce. Nie ma takiej plackowatości - nie wiem jak to lepiej opisać.
    A banding? To chyba była jedna z większych zalet 7D w stosunku do xxD, gdzie przy iso 1600 jest to już spory problem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Dlaczego wszyscy się spierają o ostrość skoro mankamentem tej matrycy jest DR ?? Niestety na prezentowanych fotkach to widać. Ptaszki są wyprane z detalu w światełkach. Oczywiście można było naświetlić mniej obficie i ciągnąć cienie, rzecz w tym że w porównainu do 30D i 40D w pewnym momencie nie ma z czego ciągnąć. Ciekawi mnie też Kolega który oglądał odbitki przez lupę i odkrył tam coś niezwykłego, dobra komedia .

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Ciekawi mnie też Kolega który oglądał odbitki przez lupę i odkrył tam coś niezwykłego, dobra komedia .
    Masz jakieś konkretne pytanie? Chętnie odpowiem

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Masz jakieś konkretne pytanie? Chętnie odpowiem
    Proponuję mikroskop

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Proponuję mikroskop
    Ciekawi mnie też Kolega który proponuje do oglądania odbitek mikroskop, dobra komedia .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I w ten sposób dyskusja na temat nowego 7D przeistoczyła się w dyskusję o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. Przypomina mi to trochę dyskusje z motoryzacyjnych for internetowych o instalacjach gazowych. Każdy ma swoją rację i potrzeby, nikt nikogo nie przekona, a dyskusja toczy się, nie wprowadzając żadnej wartości dla poszukujących konkretnych informacji.
    Może niech admin zamknie ten wątek lub przeniesie go do Hydepark, bo taka jest obecnie jego wartość merytoryczna.
    Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
    Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michnic Zobacz posta
    I w ten sposób dyskusja na temat nowego 7D przeistoczyła się w dyskusję o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi.......
    Całkowicie jestem za zamknięciem wątku. Każdy ma swoje priorytety, mamonę, rozum i bóstwa.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A banding? To chyba była jedna z większych zalet 7D w stosunku do xxD, gdzie przy iso 1600 jest to już spory problem.
    Podobno tak choć sam tego nie porównywałem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

dla mnie dużą zaletą jest szybkostrzelność ktorej mi brakuje w 5d2, rozważam to body jako drugie zapasowe z wykorzystaniem głównie do sportu ... 5d2 nie udawało mi się wstrzelić w odpowiedni moment ... mam nadzieje ze tu będzie lepiej.
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Strona 191 z 285 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów