Dlaczego wszyscy się spierają o ostrość skoro mankamentem tej matrycy jest DR ?? Niestety na prezentowanych fotkach to widać. Ptaszki są wyprane z detalu w światełkach. Oczywiście można było naświetlić mniej obficie i ciągnąć cienie, rzecz w tym że w porównainu do 30D i 40D w pewnym momencie nie ma z czego ciągnąć. Ciekawi mnie też Kolega który oglądał odbitki przez lupę i odkrył tam coś niezwykłego, dobra komedia.
I w ten sposób dyskusja na temat nowego 7D przeistoczyła się w dyskusję o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. Przypomina mi to trochę dyskusje z motoryzacyjnych for internetowych o instalacjach gazowych. Każdy ma swoją rację i potrzeby, nikt nikogo nie przekona, a dyskusja toczy się, nie wprowadzając żadnej wartości dla poszukujących konkretnych informacji.
Może niech admin zamknie ten wątek lub przeniesie go do Hydepark, bo taka jest obecnie jego wartość merytoryczna.
Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
dla mnie dużą zaletą jest szybkostrzelność ktorej mi brakuje w 5d2, rozważam to body jako drugie zapasowe z wykorzystaniem głównie do sportu ... 5d2 nie udawało mi się wstrzelić w odpowiedni moment ... mam nadzieje ze tu będzie lepiej.
Canon FF
the silence is deafening