Strona 178 z 285 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Nawet biorac pod uwage stały czas, to bedzie inna ilość danych do przetworzenia
    A skąd aparat wie o ten innej ilości danych do przetworzenia jak całkowicie ignoruje światłomierz ? Ma ustawiony czas i robi zdjęcia, odszumianie nie ma tutaj nic do rzeczy...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wygląda na to, że inżynierowie Canona nie lubią 'pixel-peepers' i 'AF-counters'!
    Z recenzji na TDP
    To test burst rate, I shoot in M mode (wide open aperture, 1/8000 shutter speed), ISO 100, MF, IS off, lens cap on, all noise reduction off and just enough light on for me to see. Odd thing is, the 7D high speed burst rate drops to 4.3 fps in these conditions. It delivers 42-44 frames at 4.3 fps and repeatedly shoots two quick frames after a .75 sec pause. Canon is aware of this anomaly - and I don't know why anyone other than me that would shoot under these conditions. Those were not the numbers I knew this camera could deliver, so turn on the lights and remove the lens cap. With a SanDisk Extreme IV 16GB CF Card (UDMA), the Canon EOS 7D recorded a solid 8 fps for 24 frames followed by a repeating pause and 2 quick shots. The length of the pause starts at around .35 seconds and increases to about .75 seconds around 9 seconds into the burst.
    W skrócie - trzeba robić zdjęcia, nie testy (nigdy nie myślałem, że to kiedyś napiszę! :grin::grin
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nie mam takich problemów. Wali tyle ile ma być. Może masz włączony tryb cichych zdjęć? W instrukcji piszą, że to wpływa na ilość klatek.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    W skrócie - trzeba robić zdjęcia, nie testy (nigdy nie myślałem, że to kiedyś napiszę! :grin::grin
    http://www.canon-board.info/showpost...postcount=3839

Pełne uzależnienie

Domyślnie

- żeby tylko wszyscy mieli taki dystans do siebie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Nie mam takich problemów. Wali tyle ile ma być. Może masz włączony tryb cichych zdjęć? W instrukcji piszą, że to wpływa na ilość klatek.

Tryb cichy wyłączony, czas ustawiony na 1/200s. Udało mi się zaobserwować że prędkość zdjęć seryjnych zależy od tego co znajduje się przed obiektywem tzn: wciskam spust migawki aparat robi szybką serie, ale w momencie kiedy zaczynam wolno przesuwać rękę przed obiektywem to kiedy znajduje się ona w polu widzenia prędkość zdjęć seryjnych wyraźnie spada, kiedy ręka wychodzi z kadru wszystko wraca do normy. Gdy założę dekielek na obiektyw tryb seryjnych jest bardzo wolny. Istnieje więc zależność: im ciemniejszy kadr tym wolniejsze serie zdjęć, tylko czym może to być spowodowane? Proszę któregoś z posiadaczy 7D o krótki test: wszystkie ustawienia na manual(czas 1/200s), manual focus, tryb zdjęć seryjnych H i założony dekielek na obiektyw. Zdjęcia bez karty. Czy w takiej stacji aparat osiąga u Was pełną prędkość zdjęć seryjnych?
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nie, w takich warunkach robi zdjęcia wolno. Ale czego to ma dowodzić? Cykałem ostatnio na meczu i aparat zachowuje swoją prędkość. To chyba też zależy od tego na jaki priorytet ustawimy AF (są 4 opcje). Wydaje mi się, że na Servo nie zawsze będzie wyciągał max klatek, bo jak śledzi jakiś obiekt to stara się doostrzyć i dopiero wtedy wali, to chyba lepsze niż strzelanie na ślepko. Ale to takie moje dywagacje, po jednym meczu raczej niewiele da się stwierdzić, a ponieważ przeniosłem się z 350D to wszystko jest dla mnie nowe... Ale w 350D tak to mniej więcej działało.

Szkoda migawki na takie testy.. A jak już się bawić to w normalnych warunkach.. W domu to różne cuda wychodzą przy świetle żarówki.
    Ostatnio edytowane przez myslidar ; 16-11-2009 o 22:52
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec

Domyślnie

Chodzi o to, że używałem już kilku aparatów Canona m.in 350D, 400D, 40D, 50D i w żadnym z nich nie zauważyłem podobnych objawów więc takie zachowanie mnie zaniepokoiło. Ale skoro w Twoim aparacie sytuacja wygląda tak samo to znaczy, że po prostu ten typ tak ma. Co nie zmienia faktu, że ciekawy jestem czym jest to spowodowane.
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

cytat z instrukcji:
    "W trybie AI Servo AF i w trybie serii zdjęć można zmienić charakterystykę
    działania mechanizmu Servo oraz czas działania migawki.
    0: Prior. AF/Prior. śledzenia
    W przypadku pierwszego zdjęcia priorytet ma ustawianie ostrości na
    obiekcie. W przypadku kolejnych zdjęć w trybie serii zdjęć priorytet ma
    podążanie za obiektem.
    1: Prior. AF/Prior. wyzwalania
    W przypadku pierwszego zdjęcia priorytet ma ustawianie ostrości na
    obiekcie. W trybie serii zdjęć priorytet nad podążaniem za obiektem ma
    szybkość rejestracji serii zdjęć.
    2: Wyzwalanie/Prior. wyzwalania
    W przypadku pierwszego zdjęcia priorytet nad ustawianiem ostrości na
    obiekcie ma migawka. W trybie serii zdjęć szybkość rejestracji serii
    zdjęć ma większy priorytet niż ustawienie 1.
    3: Wyzwalanie/Prior. śledzenia
    W przypadku pierwszego zdjęcia priorytet nad ustawianiem ostrości na
    obiekcie ma migawka. W przypadku kolejnych zdjęć w trybie serii zdjęć
    priorytet ma podążanie za obiektem."

Ustawienie 2 daje szybszą serię niż ustawienie 0, ale więcej nietrafionych bedzie
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ło matko... Teraz zamiast zdjec, to bedzie trzeba godzine kombinowac w menu co i jak dopasowac ;P

Strona 178 z 285 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów