Strona 170 z 285 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamk9 Zobacz posta
    Jezeli możesz to wystaw czystego Rawa. Sprawdzimy na swoim oprogramowaniu. Dziwna sprawa z tym zafarbem!?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No ...ale po co zmniejszac ekspozycję aż o 3-4 EV??
    Jeszcze jedno..jak widze to lampka swieci na purpurowo. Czy to nie sa odblaski z lampki? Moze masz na niej zalozony jakis filtr???
    Tutaj link z czystym RAW'em prosto z puchy:
    http://www.easy-share.com/1908351856/IMG_002.CR2

Dużo bawię się z HDR'ami i dlatego ekspozycja leci o minus 3-4 EV. W 40D nie było czegoś takiego.
    To są odblaski z lampki. Filtr jest UV Hoya HMC. Ale wątpię aby to była wina filtra. Zrobię jeszcze bez filtra.
    Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    a robiles darki?? podobno dekielki-zaslepki body nowej generacji szumia wyjatkowo nieladnie. nikon ma lepiej i u nich dekielki tak nie szumia..
    Darków nie robiłem jeszcze. Puchę mam dopiero od 4 godzin.
    No to pocieszające wiadomości, że 7D tak ma ( Czyli już z HDR'ów nici ??
    Ostatnio edytowane przez Szefo ; 05-11-2009 o 21:30 Powód: Automerged Doublepost
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szefo Zobacz posta

ej, ja zartowalem... myslalem ze nie lykniesz.... emot zapomnialem dodac...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    a robiles darki?? podobno dekielki-zaslepki body nowej generacji szumia wyjatkowo nieladnie. nikon ma lepiej i u nich dekielki tak nie szumia..
    Nie doczytałem. Dekielki nie mogą szumieć. Ja miałem na myśli zdjęcie na długiej ekspozycji z zaślepionym szkłem.
    Mniejsza z tym.
    To mnie to troszkę zmartwił taki stan rzeczy.
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

No i coraz mniej pociechy z nowej puszki..

Czy ktoś już dokupował zamienniki akumulatorów do 7D? Nie wprowadzili jakiejś specjalnej blokady?
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Tutaj link z czystym RAW'em prosto z puchy:
    http://www.easy-share.com/1908351856/IMG_002.CR2

Dużo bawię się z HDR'ami i dlatego ekspozycja leci o minus 3-4 EV. W 40D nie było czegoś takiego.
    To są odblaski z lampki. Filtr jest UV Hoya HMC. Ale wątpię aby to była wina filtra. Zrobię jeszcze bez filtra.

O ile coś wiem o HDR , to jest to łączenie kilku fotek wykonanych ze zmiennymi warunkami naświetlenia . Ty tutaj robisz zmienne fotki zmieniając ekspozycję z jednej klatki RAW - to nie to !!!??? - a może ja nie zrozumiałem Twojej techniki ? i to może ja nie rozumię techniki HDR ?!.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    O ile coś wiem o HDR , to jest to łączenie kilku fotek wykonanych ze zmiennymi warunkami naświetlenia . Ty tutaj robisz zmienne fotki zmieniając ekspozycję z jednej klatki RAW - to nie to !!!??? - a może ja nie zrozumiałem Twojej techniki ? i to może ja nie rozumię techniki HDR ?!.
    Czytałem kiedyś na necie na temat HDR, że jak najbardziej powinno się robić tzw. BRAKETING'iem z korekcją ekspozycji. Ale można też wykorzystać RAW do tego na podobnej zasadzie bazującej na korekcji +/- ekspozycji.
    Mogę się mylić oczywiście.

Dzięki za pomoc Panowie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Mozna robic i tak i tak. Ale najlepsze rezultaty osiaga sie robiac 3 zdjecia w rawach i odpowiednio je wywolujac.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    No i coraz mniej pociechy z nowej puszki..

Czy ktoś już dokupował zamienniki akumulatorów do 7D? Nie wprowadzili jakiejś specjalnej blokady?
    Akumulatorki zamienniki pracują - tzn. zasilają , ale bez wskazań na wyświetlaczu - tak jak w 5D mkII - brak łaczności informacji z body .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Domyślnie

Czytałem kiedyś na necie na temat HDR, że jak najbardziej powinno się robić tzw. BRAKETING'iem z korekcją ekspozycji. Ale można też wykorzystać RAW do tego na podobnej zasadzie bazującej na korekcji +/- ekspozycji.
    Mogę się mylić oczywiście.

Dzięki za pomoc Panowie
    No właśnie...Jeśli chcesz robić prawdziwy HDR, to powinieneś zrobić trzy kadry ze zmienną ekspozycją, a nie używać do tego programów. Zresztą Lonelywolf też zaleca stosowanie tej metody. Tworzenie z jednej klatki zawsze daje gorsze rezultaty, bo wtedy wygląda to tak, jakbyś używał zmiennego ISO...

Dopiero zaczyna Awatar adamk9

Domyślnie

Probowales wywoływac tego Rawa w DPP wersja 3.7.2.0. ??? U mnie ten problem nie wystepuje. Żadnego zafarbu. Jest ok, wywołany twój RAW!!
    Tylko jedna sprawa. Ja w DPP moge zjechac na suwaku tylko o 2 EV (nie widze innej mozliwości jezeli jest prosze o informacje). Resztę przyciemniałem na suwaku histogramu. Fota jest ciemniejsza niz u ciebie, mimo to zero zafarbu.
    Domyslam się, ze rRawa wywoływałes w innym programie. U mnie w Camera Raw zawsze występuje zafałszowanie kolorów.

Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
    “Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz

Strona 170 z 285 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów