Strona 136 z 285 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    ciekawe kiedy bedzie kosztowac 5tys.?
    albo inaczej jaka bedzie jego cena na końcu kiedy zostaną ostatnie sztuki na półkach jak na przykład teraz 40d...wtedy będzie to chyba dobry moment na jego zakup...[ dla tych oszczędnych ]
    ja tam jakiegoś spadku nie widziałem wręcz odwotnie. Ja prawie 2 lata temu kupiłem 40D w cenie 2700 w normalnym sklepie a nie na alledrogo itp a teraz ceny sąakie same i wyższe, oczywiście zdażają sie pojedyńcze spadki.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Ach wiem że już o tym pisałem ale dostałem 1 odpowiedż a chcę więcej.Mam C 500d + oryginalny grip i czy warto to sprzedać i dołożyć do 7d czy lepiej kupiś sobie jakiś obiektyw?Zachwalacie 7d i denerwujecie mnie tym :-) też bym chciał go mieć ale nie wiem czy warto dokładać kasę.
    ...tylko myśląc o obiektywie, jaki miałeś na myśli?
    7D jest wart swojej ceny. Komfort pracy, szybkość działania, lepszy AF i obrazek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ach wiem że już o tym pisałem ale dostałem 1 odpowiedż a chcę więcej.Mam C 500d + oryginalny grip i czy warto to sprzedać i dołożyć do 7d czy lepiej kupiś sobie jakiś obiektyw?Zachwalacie 7d i denerwujecie mnie tym :-) też bym chciał go mieć ale nie wiem czy warto dokładać kasę.
    Nie warto. Masz doskonały aparat i obiektywy. Myślisz, że dzięki 7d będziesz robić lepsze zdjęcia? Bzdura, lepiej za tą kasę kup sobie parę książek o fotografowaniu i wyjedź gdzieś na 2 tygodnie na fajny plener, w którym będziesz doskonalić swoje umięjętności jako fotograf a nie kolekcjoner sprzętu. No i za rok będzie 9d i dylemat wróci, to donikąd nie prowadzi...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    W takim razie wystawili w sklepie złe cenówki. Pracowałem w FJ, znam zasady. Cena w sklepie jest zawsze trochę wyższa. Inaczej nie byłoby sensu żeby prowadzić sklep internetowy Przyjedzie menadzer i ich ochrzani albo się skapną kiedy zadzwoni ktoś z księgowości i powie że sprzedali aparat w niższej cenie bez zamówienia internetowego (które jest niezbędne dla tej ceny).

5999 w święta ? Całkiem możliwe, patrzcie na FotoBasia.pl (to taki papierek lakmusowy FJ) jesli oni będą mieli nizsze ceny to pewnie tak będzie.
    No popatrz ciekawe rzeczy piszesz z tymi cenami ja kupowałem kilka razy w FJ poprzez zakup internetowy ,ostatnio była to 40stka.W internecie była cena niższa a zapłaciłem tyle co na półce mało tego wpisałem odbiór osobisty w B.B. FJ stoisko w Carrefour ,pytam się dlaczego ? to sprzedawca odrzekł że koszt dostawy wchodzi zrobiłem wielkie oczy i mówię że równie dobrze mogłem sobie w domu poczekać ,uśmiechną się i wzruszył ramionami a mnie szlak trafiał.Co do ceny 7D to w necie FJ widnieje 6222 Pln i tyle samo na stoisku w sklepie.Inaczej ma się z 5D II w sieci 9337 a w sklepie 9,5 k z hakiem ,dziwna polityka.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

No to się zgadza z tym co napsiałem. Cena w sklepie internetowym wynosi X na półce wynosi X+50,- do 100,- (mniej więcej) a jak zamawiasz przez neta to cię towar kosztuje X+27,- (za transport).
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    mówię że równie dobrze mogłem sobie w domu poczekać
    Ani 7D ani 5D nie można zamówić bez przedplaty z dostawą do domu. W FJ twierdzą, że firmy kurierskie akceptują pobranie do 5000zł, przy większych kwotach z kurierem musialby jeździć ochroniarz.

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

ja nie wiem czy to wątek o cenach czy o 7d?? a moze napiszcie po ile kilo ziemniaków po drodze do sklepu foto

http://dc.watch.impress.co.jp/docs/r...16_322246.html tu ciekawe porównanie 7d do innych puszek

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

...Mam C 500d + oryginalny grip i czy warto to sprzedać i dołożyć do 7d czy lepiej kupiś sobie jakiś obiektyw?...
    Przy robieniu widoczków czy portretów będzie tylko trochę większy komfort pracy. Ale przy fotografowaniu sportu i to w pomieszczeniach różnica może być ogromna.

Czy ktoś już gdzieś widział w sieci zdjęcia z 7D sportowe albo taniec czyli ruch i to w półmroku, przy różnokolorowym świetle ?
    Mi 40D z 17-55/2.8 USM nie zawsze wyrabia w takich warunkach
    397D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    ja nie wiem czy to wątek o cenach czy o 7d?? a moze napiszcie po ile kilo ziemniaków po drodze do sklepu foto

http://dc.watch.impress.co.jp/docs/r...16_322246.html tu ciekawe porównanie 7d do innych puszek
    Tak to wątek o 7D a co jest z tym związane to nierozerwalnie cena.Twoje sarkastyczne podejście to nic innego jak w pewnym stopniu trolowanie z którego nic nie wynika , więc najpierw grzecznością było by przywitanie się na forum bowiem nie jesteś tu sam , a temat dotyczy tak samo parametrów ,zdjęć z w/w puszki jak i dostępności na rynku a co za tym idzie ceny.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Strona 136 z 285 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów