http://tinyurl.com/yflrze8
Dzięki. Co to za błąd (objawy i leczenie), nie śledzę za bardzo wątków o 5DII?
http://tinyurl.com/yflrze8
Dzięki. Co to za błąd (objawy i leczenie), nie śledzę za bardzo wątków o 5DII?
the silence is deafening
www.balta.pl -> EOS 7D bedzie na na poczatku Listopada, sa rezerwacje dla Balty w Canon PL wiec od razu informuje osoby zamawiajace, ze musza sie spodziewac w tym terminie.
Komunikat, ze bateria niekompatybilna czy cos w tym stylu. Jak bede w domu to moge napisac dokladnie. A leczenie polega na najechaniu kolkiem na napis OK i wcisnieciu przycisku. Komunikat pojawia sie tylko raz po wymianie baterii.
Oczywiscie aparat nie podaje stanu baterii i robi zdjecia dopoki starczy pradu, a pozniej nagle sie wylacza.
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580
Wczoraj porobiłem trochę fotek i muszę powiedzieć, że wizjer bajka, jak dla mnie okularnika to żeby wszystko zobaczyć muszę praktycznie okulary dociskać do muszli ocznej, af-super, szybki i bezbłędny, wczorajsze fotki mimo słabej pogody 100% trafionych, dużo możliwości ustawień i chyba sporo czasu upłynie zanim ustawie tak żeby wszystko pasowało, podobnie z konfigurowalnymi przyciskami choć już sobie poprzestawiałem bo np taka blokada ekspozycji nigdy mi nie pasowała w tym miejscu i często palcem włączając przycisk trącałem się w okulary, telewizorek aż za dobry, trochę podkręca i zdjęcia wyglądają aż za dobrze, bardzo mi się podoba praca wszystkich przycisków i spustu, migawka z lustrem pracują ciszej i bardziej miękko niż w poprzednich modelach takie mam odczucia.
Same zdjęcia jakość jakby minimalnie lepsza niż w 50D (albo mam tylko takie wrażenie), z tym że naświetlanie będę musiał podnieść o 1/3 EV bo trochę nie doświetla tak jak w 50D.
Pozdrawiam Paweł
Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420
Jak na razie to 7D w każdej kategorii lepszy od 50D, choć może akurat w samej jakości zdjęć nie widać aż takiego skoku jak np w AF, czekam też na lepsza pogodę żeby zrobić więcej fotek. Jedyny minus to zasilanie czyli akumulatory, te z serii XXD nie pasują. W 7D zastosowana ten sam akumulator co w 5D mkII i oryginalne są dość drogie, ceny oscylują 250-300 zł, a z zamiennikami jest taki kłopot że nie ładuje ich oryginalna ładowarka i aparat nie pokazuje stanu baterii.
Dla mnie głównym powodem do zmiany był AF bo w 50D czasami nie trafiał i nie czułem się pewnie szczególnie w gorszych warunkach oświetleniowych.
Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420
Baterie po 250 - 300 zł. to nie jest tak drogo, szybka karta powiedzmy 16GB, to bedzie wydatek.