www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Ta wszyscy zszokowani a wystarczyło przeglądnąć instrukcję zamieszczaną w tym wątku parokrotnie i to w obu wersjach językowych...
Niestety wypas to by był gdyby się dało określić zakres tego AutoISO (nie wspominając o zakresie min-max czasu i przesłony. Echh jedynkowe marzenia...)
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
Prośba do wszystkich szczęśliwych posiadaczy aparacików 7D o podesłanie sampli zapisanych w formacie RAW zdjęć zrobionych obiektywami 17-40 4 L, 24-70 2.8 L i 70-200 2.8 L ??
Chcę kupić na dniach ten aparat i chciałbym zobaczyć czy w/w szkiełka dają rady tym 18 mpix.
Pozdrawiam serdecznie
faraokh@wp.pl
CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni)
Jest to jakiś postęp, ale nadal nie jest to cymes. Bo przecież nie można np. samemu określić zakresu ISO itp. itd.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Potrafić potrafią ale coś trzeba zostawić na następne modele![]()
Marzenie marzeniem, ale może znajdzie się niebawem programista zapaleniec, który zmodyfikuje nieco firmware i doda tego typu funkcje.
Ja tymczasem odkryłem, że w nowym fw pojawiła się w menu pozycja do zmiany parametrów wideo, w poprzedniej wersji na pewno jej nie było (choć nie sprawdziłem wersji angielskiej, być może przez niedopatrzenie była nieprzetłumaczona?).
Jeszcze rozwinę dla czytelności. Mamy trzy główne parametry ekspozycji: czas (T), przysłonę (A), czułość (ISO). Interesują mnie właściwie tylko 3 tryby pracy:
1. Av: Ja ustawiam A i ISO. Światłomierz dobiera T.
2. Tv: Ja ustawiam T i ISO. Światłomierz dobiera A.
3. M+AutoISO: Ja ustawiam A i T. Światłomierz dobiera ISO.
W każdym z tych trybów ja ustalam na sztywno 2 z 3 parametrów. Ostatni jest dobierany automatycznie. W pierwszych dwóch trybach, kręcąc kółkiem korekty ekspozycji wpływam na parametr dobierany automatycznie przez światłomierz. Chodzi mi o to, czy to samo dotyczy trzeciego trybu.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie