Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Jaki analog???

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BAKS Zobacz posta
    Najlepszy uchwyt VG 10 do kadrów pionowych ma EOS 5 (patrz książka Jarosława Brzezinskiego Canon EOS system ) sam mam 5 z tym gripem i to jest marzenie
    pozdrawiam
    Ja kupiłem trójkę z czymś, co się zwie "Power Drive Booster E1" i w zasadzie poza tym, że mogę aparat zasilać z akumulatorków AA - nie widzę większych zalet. Uchwyt jest mało wygodny, bo zamiast mieć wysuniętą 'dupkę' od strony tylnej ścianki, powinien mieć większy uchwyt od strony palców. Z gripem i 8 akumulatorkami zaczyna też swoje ważyć.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Czy ktos używa eosa 1 ? Chciałbym wiedziec jak on sie sprawuje i czy jest w miare dobry bo wlasnie zakupilem takiego za 190 dolarów. O co mi chodzi - mialem eosa 30 ale byl dla mnie za wolny (nie wiem czy tylko moj model tak mial ale jak wcisnalem spust to bylo duzo zwłoki) a potrzebuje czegos pewniejszego i szybszego.
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 03-10-2009 o 09:30

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja kupiłem trójkę z czymś, co się zwie "Power Drive Booster E1" i w zasadzie poza tym, że mogę aparat zasilać z akumulatorków AA - nie widzę większych zalet. Uchwyt jest mało wygodny, bo zamiast mieć wysuniętą 'dupkę' od strony tylnej ścianki, powinien mieć większy uchwyt od strony palców. Z gripem i 8 akumulatorkami zaczyna też swoje ważyć.
    Zaletą tego gripa jest m.in. szybkość. W jedynkach przyspiesz on chyba przesuw filmu dwukrotnie i zwiększ a ilość klatek na sekundę. Dziś może nie ma to wielkiego znaczenia, ale kiedyś wypstrykanie filmu w 6 sekund sens miało choćby w sporcie.

Skoro ci ten grip "nie leży" to może pozbawić cię kłopoty za jakaś sumboliczną opłatą? : )

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Zaletą tego gripa jest m.in. szybkość. W jedynkach przyspiesz on chyba przesuw filmu dwukrotnie i zwiększ a ilość klatek na sekundę. Dziś może nie ma to wielkiego znaczenia, ale kiedyś wypstrykanie filmu w 6 sekund sens miało choćby w sporcie.
    Otóż to - analog do sportu mi nie jest potrzebny, nawet 1 klatka na sekundę wystarcza w zupełności. Gdyby choć był wygodny... Łapię się czasem na tym, że pionowe zdjęcia robię trzymając aparat tak, jakby gripa nie posiadał.

Skoro ci ten grip "nie leży" to może pozbawić cię kłopoty za jakaś sumboliczną opłatą? : )
    Niestety, nie mam tego standardowego gripa, który zdejmuje się podpinając PB-E1.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu

Domyślnie

a ja mam akurat standardowy : )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    puściłem ci maila
    Ostatnio edytowane przez josif ; 04-10-2009 o 11:22 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów