Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Jaki analog???

Mieszany widok

mir31
    Guest

Domyślnie Jaki analog???

Jakiego analoga polecacie do 400-500zł? Dopiero wchodzę w ten system i nie mam jeszcze rozeznania, choć już sporo szukałem na necie. Poprzednio miałem Nikona F80 bardzo fajny aparat i właśnie chciałbym coś w tej klasie, lepszym nie pogardzę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przeglądając allegro wpadł mi w oko Eos30, 33, 50, który jest lepszy?
    Ostatnio edytowane przez mir31 ; 30-08-2009 o 15:13 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir31 Zobacz posta
    Jakiego analoga polecacie do 400-500zł? Dopiero wchodzę w ten system i nie mam jeszcze rozeznania, choć już sporo szukałem na necie. Poprzednio miałem Nikona F80 bardzo fajny aparat i właśnie chciałbym coś w tej klasie, lepszym nie pogardzę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przeglądając allegro wpadł mi w oko Eos30, 33, 50, który jest lepszy?
    Zapoluj na EOS-a 3, budżet trochę trzeba zwiększyć (o 150-200 zł), ale IMHO warto.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Używam Eosa 5, kupiłem jakiś czas temu za 400 PLN w bardzo dobrym stanie. Polecam, chyba że uda Ci się znaleźć gdzieś okazyjnego eosa 3.

mir31
    Guest

Domyślnie

No będę się rozglądał za 3 lub 5, dzięki za informacje już wiem na co się kierować.

Domyślnie

podane przez przedmówców aparaty to bardzo dobry sprzęt...
    ale ja ze swojej strony mogę polecić EOSa 30/33

sam korzystam z EOSa 30 i jestem bardzo zadowolony.
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ostatnio na Allegro poszła po długiej walce trójka z gripem za 650 zł. Aż się zastanawiałem czy nie powalczyć. Eos 33 moim zdaniem będzie lepszym rozwiązaniem niż 5tka. Te aparaty dzieli parę lat, 5 jest bardzo dobry, ale nie obsługuje nowszych lamp, nie ma dedykowanego gripa i jest dość ciężki. Wg mnie - zastanów się nad 3, jak nie 3 to 33, a jak nie 33 to 5 lub 50E (słabszy AF od 5, ale za to ma nowszy system błysku i jest moim zdaniem wygodniejszy w obsłudze od 5).
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

eos 3 ma bardzo głośną migawkę w porównaniu z 5, 50e

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Zaraz Ci Merde napiszę, że to nie ważne, bo ma eye-control Już z 2 tygodnie o tym nie wspominał..

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Zaraz Ci Merde napiszę, że to nie ważne, bo ma eye-control Już z 2 tygodnie o tym nie wspominał..
    Tyle, że one wszystkie mają Eye-control
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Bywalec Awatar temol
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

mir31 - nie wiem jaki rodzaj fotografii Cie interesuje, ale wg mnie warto wziąć pod uwagę, że 3ka ma: spot, podnoszenie lustra uruchamiane z poziomu CF, i nie powiązane na stałe z wyzwalaczem czasowym (jak np w 50e). Do tego w wizjerze osobna drabinka dla lampy i swiatla zastanego. Czytalem, że 3ka jest energooszczędna przy długich czasach - jakas tam fikuśna migawka. No i jeszcze 33ki (niektore) nie mierzą poprawnie swiatla ze szklami m42. W 3ce nie ma tego problemu.

Glosnosc i ciezar to inna sprawa, kazdy ma swoje preferencje.

T.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów