Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Jaki analog???

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

jej że też ja nie miałam takiego problemu jak wybierałam aparat

@mir31 wszystko zależy od tego co cie interesuje w aparacie. Jesli chodzi tylko o efekty jakie uzysaksz to mozesz obejrzec galerie. Miedzy innymi jestem uzytkowniczką C33 ze szklami...ekhmm....Tamrona...kitowymi...zaden polot. Zerknij do galerii. Jesli chodzi o ergonomie użytkowania to powiem tak. Nie mam porównania z innymi analogami Canona. Mam porownanie niewielkie z cyframi Nikona i Canona.
    No wiec moja 33 jest o wiele lżejsza od Nikona d60 i canona 400d oraz 350d i 40d hyhy migawka chodzi glosniej niz w nikonie ale tez bez przesady jakos drażniąco. Sam aparacik jest na moje oko mniejszy i lepiej lezy w dloni niz wyzej wymienione, mozliwe ze to z powodu jego duzo mniejszej wagi (albo i tego ze np Canony byly z gripem). Przyciski...chyba sie przyzwyczailam ale kazdy lezy idealnie pod palcami mojej reki. Jedyny zbedny element w C33 to datownik, jest wylaczony i w ogole go nie uzywam. Baterie dosyc dlugo trzymają. Czasem to wymieniam je raz na rok ale to tez kwestia tego ze na kliszy mniej się cyka niz na cyfrze. Do mojego C33 dokupilam lampe analogową 540ez. Dziala bez zarzutu a jej koszt poprzez allegro 180zł lampa w stanie idealnym z tym ze ma jakis tam swoj wiek
    Kolejną zaletą i roznica z powyzszymi aparatami jest bardzo duż matówka, jest to ogroman różnica i wygoda. Niestety z tego co się orientuję to matówki nie są wymienne w tym modelu ale nie sądzę bym osobiście miała potrzebę takową.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Domyślnie

Potwierdzam słowa Paenki - 33 z gripem leży o wiele wygodniej niż 30D z gripem. I nie chodzi tylko o wagę, ale też o wyprofilowanie - 33 jest jakby bardziej zaokraglona przy uchwytach, 30D jest wg. mnie strasznie kanciasta

Coś już napisał

Domyślnie

witam

a mi 30D bez gripa leży lepiej niż 30V z gripem

pomijając fakt, że same zdjęcia z 30D kompletnie mi nie leżą

mir31
    Guest

Domyślnie

No to chyba będę wybierał pomiędzy 3 a 33, wszystko zależy od okazji jaka się trafi.

Dopiero zaczyna Awatar Nemoz
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir31 Zobacz posta
    No to chyba będę wybierał pomiędzy 3 a 33
    Tylko pamiętaj o "głośności", ja mam ciągle jeszcze 50E i 3 (30 lub 33 nigdy nie miałem) - odgłos generowany przez 3-kę jest znacznie donośniejszy.

Dopiero zaczyna Awatar lamyrtille
    Miasto
    the girl next door

Domyślnie

Eos 500o staruszek ale dobrze się nim bawi. Dla amatora.

Domyślnie

Mam eos'a 30 z gripem i powiem szczerze, że (mając odniesienie do 5d) jest to bardzo ale to bardzo fajna maszyna, kupiłem wszystko za jakieś 300zł na allegro i jestem mega zadowolony - polecam. Miałem wcześniej 50e ale 30 jest znaczenie fajniejsza.

Domyślnie

Gdybym ja miał wybierać pomiędzy 30/33 lub 3 (nie patrząc na finanse) wybrałbym bez zawahania eos'a 3 z 3 dla mnie ważnych powodów:
    1. Zmiana ekspozycji co 1/3 Ev (30 ma co 1/2)
    2. Gniazdo synchro
    3. Krótszy czas synchro

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gorąco polecan EOS'a 3. Warto dołozyć troszkę.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec

Domyślnie

Najlepszy uchwyt VG 10 do kadrów pionowych ma EOS 5 (patrz książka Jarosława Brzezinskiego Canon EOS system ) sam mam 5 z tym gripem i to jest marzenie
    pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów