Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Programy w studiach fotograficznych

Mieszany widok

Grrzesiek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Odpowiednia kombinacja poleceń convert+montage+mogrify (pakiet ImageMagick) z eksperymentalnie dobranymi parametrami (pozycje, jakieś proste korekcje). Myślę, że dałoby się to upchnąć w kilku linijkach skryptu, łącznie z wydrukiem, a może nawet robieniem zdjęć (gphoto2 --capture-image).

Oczywiście pod jedynym słusznym systemem spod znaku Pingwina Poszukaj jakiegoś lokalnego guru, który za niewielką opłatą powinien Ci to zrobić.
    No skoro to ma byc pod "jedynym slusznym systemem" to niestety ale ja niedam rady, chocby z powodu innego oprogramowania na komputerze np. Ksiegowosc,Kadry itp.

Dzielenie dysku na partycje itp. raczej niewchodzi w rachube./ przynajmniej narazie/
    Mam nadzieje ze ktos wkoncu przyzna sie ze ma jakis pomysl.

[ Dodano: 29-06-2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    , porzycz sobie ksiazke do photoshopa powinna pomoc , kiedys ktos opowiadal o podobnym zadaniu w tym programie chyba mozna to taz scianac z netu (zadania dla photoshopa)
    Własnie jestem na etapie przerabiania Biblii do PS 7.0, mam nadzieje ze cos tam znajde

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grrzesiek
    No skoro to ma byc pod "jedynym slusznym systemem" to niestety ale ja niedam rady, chocby z powodu innego oprogramowania na komputerze np. Ksiegowosc,Kadry itp.
    To jeszcze dwa inne rozwiązania:
    - Knoppix lub inny linux bootowany z płyty;
    lub
    - Księgowość i Kadry pod emulatorem, np. Wine czy Dosbox.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uprawnienia umieszczania postów