Hej Wewe!!
Fotki obie super. Pierwsze IMO rewelacjyjne!!!!
Trudno o konstruktywne opinie, kiedy ma się do czynienia z portretami, które są po prosto badzo dobre. Swietna tonacja.
Ech, coś tu cicho. Nie wiem jak Was zachęcić do komentowania...
Spokojnie, cierpliwości...
Forumowicze focą w weekend, w tygodniu piszą.
Wewe - ja już wcześniej napisałem że fotki ekstra. Teraz niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni.
Na dwójce Ci ostrość uciekła.
Kadry fajne, obróbka też fajna. Masz talent.
Napisz może jaka puszka i jakie szkło...
To tylko ja siedzę przed kompem.. No ale wrzesień blisko, trzeba się uczyć :P
Co do dwójki masz rację, nie zauważyłem. Ale po wyostrzeniu chyba lepiej:
2.v2
Puszka 40d + 50mm 1,8
Tak. LepiejWawe, b.ładne zdjęcia. Super kolorystyka, ciekawe kadry, pozy naturalne i oddające emocje. Naprawdę - fajnie!
Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
100-letni Tycjan
400D kit S10-20 C70-200 4f
No dzięki Wam wszystkim. Budujące te komentarze![]()
Ładne zdjęcia, ładna modelka, sprzęt dobrany świetnie (jak na początek), obróbka zalatuje Lightroomem (oczywiście to nie wada), widać, że sporo poczytałeś o kadrowaniu i oświetleniu.
Ale, żeby się troszkę wyróżnić z tłumu trochę Cię pokrytykuję
1. świetne światło... po prostu miodzio...
2 v2. troszkę za dużo góry... stworzyła się tam dziwna ciemnia... za bardzo odwraca wzrok,
3. IMHO za jasno, mały kontrast, jeśli to Lightroom pobaw się Clarity + Fill Light = wyciągnie Ci cuda z tego zdjęcia
4. Znów za dużo góry i do tego za mało dołu. Jakbyś lekko przekadrował w dół było by widać rysunek... myślę, że ciekawa historia by się z tego zrobiła,
5. Niestety widać, że to rodzinny pstryk. Kadrowane centralnie, 2 osoby w tle i do tego piwo i szklanki :P
Oczywiście doskonale wszyscy wiemy, że zrobienie dziecku (0-5) zdjęcia z instrukcją jest niemożliwe. Sam biegam za moim "młodym" (1,3m) z aparatem i co któreś zdjęcie nadaje się do pokazania
Dlaczego pokazujesz zdjęcia wyłącznie w domu? Może jakiś spacer?
sprzęt: CANON 5DII + 35L + 85 + 135L + 580